Volledig scherm
© Deep Bridge

Verrassend: Stany Crets na 8 jaar terug op de planken

‘Meiskes & Jongens’ is geboren: een gloednieuw muziektheaterstuk dat in een ogenschijnlijk perfect gezin een pijnlijke affaire blootlegt. Het stuk werd geschreven door Arne Sierens, Raymond van het Groenewoud verzorgde de muziek. De cast staat nu al te popelen om het podium te betreden.

 1. Mijn Beste Boek. Jan Verheyen is supertrots op zijn derde worp: “Mijn vrouw is na een paar hoofdstukken gestopt, het is haar ding niet”
  Kunst & Literatuur

  Mijn Beste Boek. Jan Verheyen is supertrots op zijn derde worp: “Mijn vrouw is na een paar hoofdstuk­ken gestopt, het is haar ding niet”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Vandaag: Jan Verheyen (57), die net zijn derde boek uit heeft. “Het boek verschijnt ook in Nederland. Ik ben heel benieuwd naar de reacties, want daar kennen ze mij niet.”
 2. Boekenbon Literatuurprijs 2020 naar Oek de Jong

  Boekenbon Literatuur­prijs 2020 naar Oek de Jong

  De Boekenbon Literatuurprijs 2020 is voor de Nederlandse auteur Oek de Jong en zijn boek ‘Zwarte schuur’. De prijs bedraagt 50.000 euro. Behalve ‘Zwarte schuur’ waren ‘Amen’ van Marcel Möring, ‘Gloria’ van de Vlaming Koen Sels, ‘Pastorale’ van Stephan Enter en ‘Waagstukken’ van de Vlaamse Charlotte Van den Broeck genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs. De prijs bekroont het beste Nederlandstalige literaire boek.
 1. Mijn Beste Boek. Ward Hulselmans gooide zijn leven om na 135 scenario’s voor onder andere ‘Witse’ en ‘Salamander’: “Mijn leven is nu wél chill”
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Ward Hulselmans gooide zijn leven om na 135 scenario’s voor onder andere ‘Witse’ en ‘Salamander’: “Mijn leven is nu wél chill”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Vandaag: Ward Hulselmans (70), die in een vorig leven 135 scenario’s pende voor topseries als ‘Salamander’, ‘Witse’, ‘Heterdaad’ en ‘Stille Waters’. Tot hij er de buik van vol had en zich toelegde op boeken. “Het was 30 jaar zwoegen en zweten, maar vandaag is mijn leven best wel chill.”
 2. Mijn Beste Boek. Veelschrijver Marc de Bel bracht al 180 titels uit: “Als ik me fit voel, kan ik makkelijk twaalf uur na elkaar schrijven”
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Veelschrij­ver Marc de Bel bracht al 180 titels uit: “Als ik me fit voel, kan ik makkelijk twaalf uur na elkaar schrijven”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Marc de Bel (66), die vooral bekendheid verwierf met ‘Blinker’ en ‘De zusjes Kriegel’, maar ondertussen al 180 titels op zijn naam heeft staan. “Ik schrijf makkelijk 12 uur per dag en moet nooit wachten op inspiratie.” Ondanks die veelschrijverij werkte hij meer dan zes maanden aan zijn laatste boek ‘Lieze & Tine’. “Bij die roman heb ik mezelf overtroffen.”
 1. Drama in Free Love Paradise: "ik walg van je!"
  Play

  Drama in Free Love Paradise: "ik walg van je!"

 2. TikTok-sensatie Charli D’Amelio (16) breekt de magische grens van 100 miljoen volgers
  Play

  Tik­Tok-sensatie Charli D’Amelio (16) breekt de magische grens van 100 miljoen volgers