Urbanus leert je hoe je zíjn stripfiguur (en Amedee) moet tekenen

LiteratuurGeen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Deze week tonen enkele striptekenaars je speciaal voor het Feest van het Boek hoe je jouw favoriete personage zelf thuis kan tekenen. Vandaag toont Urbanus zélf hoe je zijn getekende naamgenoot op papier zet.

 1. Mijn Beste Boek. Pascale Naessens is 10 jaar auteur: “Als wat ik verkondig niet juist was vanaf het begin, zouden mensen mijn boeken niet kopen”
  PREMIUM
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Pascale Naessens is 10 jaar auteur: “Als wat ik verkondig niet juist was vanaf het begin, zouden mensen mijn boeken niet kopen”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Pascale Naessens (51) viert haar tiende verjaardag als auteur en blikt terug op haar succes. “Ik heb een gevoelige snaar geraakt, maar wist niet dat ze zo groot was.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Nazaten Duits-Joodse bankier spannen rechtszaak aan om 'Japanse' Zonnebloemen Van Gogh terug te krijgen

  Nazaten Duits-Jood­se bankier spannen rechtszaak aan om 'Japanse' Zonnebloe­men Van Gogh terug te krijgen

  Nazaten van de Duits-Joodse bankier en kunstverzamelaar Paul von Mendelssohn-Bartholdy hebben in de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen om een bekend werk van Vincent van Gogh in het bezit te krijgen. Ze claimen volgens onder meer The Art Newspaper dat de huidige eigenaar, de Japanse verzekeringsmaatschappij Sompo Holdings, afwist van de nazi-geschiedenis rond het schilderij toen ze het in 1987 op een veiling in Londen kocht.
 3. Turkse fotograaf gebruikt AI om onze BV’s te verouderen: zo zien prinses Elisabeth en Conner Rousseau eruit over 30 jaar
  PREMIUM
  8

  Turkse fotograaf gebruikt AI om onze BV’s te verouderen: zo zien prinses Elisabeth en Conner Rousseau eruit over 30 jaar

  Hoe zouden onze bekende Vlamingen eruitzien in de herfst van hun leven? Met die vraagt stapten we naar Alper Yesiltas, een Turkse fotograaf die van dat soort vernuftige kunstwerkjes zijn beroep heeft gemaakt - herinner u zijn werken van een bejaarde Lady Diana en John Lennon. Nu rolden dus een aantal landgenoten uit zijn computer: van prinses Elisabeth tot Conner Rousseau, maar dan plus 30 jaar.