J. K. Rowling
Volledig scherm
J. K. Rowling © AFP

Universiteit plaatst waarschuwing op ‘Harry Potter’-boeken na schandaal rond Rowling

Kunst & LiteratuurDe universiteit van Chester heeft een waarschuwing gegeven aan studenten die het eerste ‘Harry Potter’- boek van J.K. Rowling lezen, vanwege “moeilijke gesprekken over geslacht, ras, seksualiteit, klasse en identiteit”. Studenten kunnen terecht bij hun professor als ze “problemen” zouden hebben met de besproken onderwerpen. 

17 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Zo denkt de meerderheid van de bevolking over geslachtsverandering, iedereen is vrij om te doen wat hij wil ,maar men moet ook anderen hun vrijheden laten.Neem de hilarische toiletten saga ,gender neutraal!!Moeten nog meer vrouwen lastiggevallen worden, op straat ben je al niet meer veilig.EN onze politici die weten dat ook,waarom denk je dat ze zich terugtrekken in beveiligde domeinen,die schieten als paddestoelen uit de grond.
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  universiteiten ; dé plaats waar enige wereldvreemdheid niet vreemd is ... NONKELJEAN
 • Dominique Janssen

  1 jaar geleden
  A) Zulke thema's komen niet in het boek voor. B) Ik ben het eens met J.K. Rowling wanneer ze zegt dat het niet compleet willen uitvlakken van sekse, niets te maken heeft met een of andere haat jegens transseksuelen. (De ironie is ook nog eens dat wanneer er totaal geen sprake van sekse meer zou zijn, er ook geen sprake van transseksualiteit meer zou zijn. Veel transseksuelen erkennen alsnog het concept van sekse, anders zouden ze niet transitioneren.)
 • Valentino Fabionara

  1 jaar geleden
  Nu hebben ze het op haar gemunt
 • Frank Van den Bulck

  1 jaar geleden
  Dit is totaal van de pot gerukt !