Volledig scherm
© AFP

Uitgeverij ontkent overlijden Amélie Nothomb (54): “Bericht gedeeld door vals profiel, ze is kerngezond”

LiteratuurEen valse Twitteraccount die zich uitgaf als uitgeverij Xander Uitgevers, maar die inmiddels weer verwijderd is, heeft maandag het overlijden gemeld van de Belgische schrijfster Amélie Nothomb (54). Maar de uitgeverij zelf spreekt tegen dat de schrijfster is overleden en bevestigt dat het om nepnieuws gaat.

 1. “Dat boek was dé Vlaamse hype van zijn tijd”: Literatuurkenner Geert Buelens over ‘De Witte’, dat 100 jaar geleden verscheen
  PREMIUM
  Literatuur

  “Dat boek was dé Vlaamse hype van zijn tijd”: Literatuur­ken­ner Geert Buelens over ‘De Witte’, dat 100 jaar geleden verscheen

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken tijdens het Feest van het Boek. Vandaag: 100 jaar ‘De Witte’, het boek dat van Ernest Claes meteen de populairste Vlaamse schrijver maakte. Van ‘De Witte’ verschijnt deze week en naar aanleiding van die verjaardag een feesteditie, de 128ste oplage van dat boek, dat nooit uit druk is geweest. “Het blijft een van de meest succesvolle boeken van de Nederlandstalige literatuur”, zegt hoogleraar Geert Buelens.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, gebruikt haar ervaring om mensen te helpen: “Het was de hel op aarde, maar ook mijn beste leerschool”
  PREMIUM
  Kunst & Literatuur

  Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, gebruikt haar ervaring om mensen te helpen: “Het was de hel op aarde, maar ook mijn beste leerschool”

  Met de dood van Paul Sobol, die met z’n sereniteit veel indruk maakte in ‘Kinderen Van De Holocaust’, hebben we afscheid moeten nemen van een van de laatste getuigen van de jodenvervolging. Vooraanstaand psychologe Edith Eger (93) is er wél nog. Nadat ze als prille negentiger haar getuigenis neerschreef, voegt ze daar nu met het boek ‘Het Geschenk’ een praktische handleiding voor een vrij leven aan toe. “Onderworpen aan verlies, marteling, uithongering en de constante dreiging van de dood, ontdekte ik mechanismen om te overleven en vrij te zijn.”
 1. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"

 2. Pairi Daiza verwelkomt twee nieuwe ijsberen: "De gevaarlijkste van alle beren"
  Play

  Pairi Daiza verwelkomt twee nieuwe ijsberen: "De gevaarlijk­ste van alle beren"