Tessa Kerre is kankerprof in het UZ Gent en gespecialiseerd in stamceltransplantaties en immunotherapie. “Ik zie veel van mijn patiënten door een hel gaan. Dat blijft me raken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa Kerre is kankerprof in het UZ Gent en gespecialiseerd in stamceltransplantaties en immunotherapie. “Ik zie veel van mijn patiënten door een hel gaan. Dat blijft me raken.” © Wannes Nimmegeers

Topdokter Tessa Kerre doorbreekt taboes over ‘de keizer aller ziektes’: “Ik hoor het nog: ‘Je gaat ons mama toch niet zeggen dat ze kanker heeft?’”

LiteratuurKankerspecialist en ‘Topdokter’ Tessa Kerre (46) vloekt nog vaak. Als een van haar patiënten overlijdt. Als de kanker weer woekert in een lijf dat al zolang kankervrij leek. Als iemand van het k-woord spreekt, uit schaamte. Ze schreef een boek over ‘de keizer aller ziektes’ en dat werd ook een inkijk in haar ziel. “Ik ben liever de eerlijke dokter dan de toffe dokter.”

10 reacties

 • Gerda Bové

  1 maand geleden
  Ik heb ontzettend veel respect voor deze arts. Mijn man had bij de diagnose gesteld dat hij steeds de waarheid wilde kennen en heeft dat continu herhaald. Maar, de resultaten waren zogezegd altijd excellent en toen een 2nd opinion het tegendeel bewees werd daar gewoon niet naar gekeken. De lijdensweg van mijn man was 'pure horror beyond words'.
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Lijkt me een super arts. Wens haar succes!
 • Kris Moernaut

  1 maand geleden
  De waarheid mag je inderdaad niet verbergen of verbloemen maar er is wel een grote maar, te veel artsen doen dit gevoelloos en nemen elk sprankeltje hoop af en sturen de patient naar buiten met een slect gevoel terwijl bewezen is dat er altijd positieve uitzonderingen mogelijk zijn en in een medisch kader zit de patient in een zeer kwetsbare positie en dat wordt te gemakkelijk vergeten, de menselijke factor is misschien niet academisch te controleren zoals organen en weefsels maar wel van tel
 • Elke De Vleeschouwer

  1 maand geleden
  Kan niet makkelijk zijn en daar moet je wel heel veel mentale kracht voor kunnen opbrengen. Sterk
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Een eerlijke dokter dat heb je nodig uiteindelijk kom je toch de waarheid te weten is de shock nog groter, trouwens er val iets aan te doen en dat hebben we te danken aan onderzoekers, dokters en professoren niet aan de beurs goeroes die zien meer heil in een zalfje om bruin te worden dat brengt meer op.