Jelle Vermeersch
Volledig scherm
PREMIUM
© Jelle Vermeersch

Schrijver Marnix Peeters: “Drank is een wondermiddel. Het is goed, gezond en ik word er gelukkig van. Ik drink het ‘s middags, ‘s namiddags, in de vooravond en ‘s avonds”

Aan de hand van 16 vragen, ontwikkeld door psychiater Dirk De Wachter, praat journaliste Sabine Vermeiren elke week met een bekende Vlaming. Hoe kijkt hij/zij naar de liefde, naar relaties, naar het leven? Deze week: schrijver Marnix Peeters. Over zijn stervende vader. Over zijn alcoholverbruik. Over Jan Jambon: “De vleesgeworden balverzakking.”

 1. Ellemieke Vermolen heeft haar boek klaar: “Het was een emotionele rollercoaster, maar wat een mooie reis”
  Literatuur

  Ellemieke Vermolen heeft haar boek klaar: “Het was een emotionele rollercoas­ter, maar wat een mooie reis”

  In augustus maakte de ex-vrouw van topchef Sergio Herman (52), Ellemieke Vermolen (46), bekend dat ze een bijzonder openhartig boek gaat schrijven. Geen enkel onderwerp was taboe. Het verlies van haar zoontje, die overleed vlak voor zijn geboorte, én haar scheiding werden in de bundel neergepend. Op Instagram maakt ze nu bekend dat het creatieve proces stilaan op zijn einde loopt. “Ik heb veel gehuild", klinkt het emotioneel.
 2. Niet ‘dik’, maar ‘enorm’: honderden wijzigingen in kinderboeken Roald Dahl om ‘aanstootgevende’ taal

  Niet ‘dik’, maar ‘enorm’: honderden wijzigin­gen in kinderboe­ken Roald Dahl om ‘aanstoot­ge­ven­de’ taal

  In kinderboeken van Roald Dahl zijn door de Engelse uitgeverij Puffin en de Roald Dahl Story Company honderden wijzigingen aangebracht. Ook zijn er passages toegevoegd. Op die manier moeten de teksten minder aanstootgevend zijn, schrijft de Britse krant ‘Daily Telegraph’. Caspar Slok uit het boek Sjakie en de Chocoladefabriek is nu ‘enorm’ in plaats van ‘dik’ en mevrouw Griezel uit het boek De Griezels niet langer ‘lelijk en beestachtig’, maar alleen nog ‘beestachtig'.