REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Schilderij van Van Gogh geveild voor ruim 13 miljoen euro

“Scène de rue à Montmartre", een schilderij van Vincent van Gogh uit 1887, is donderdag op een veiling in Parijs geveild voor iets meer dan 13 miljoen euro. Het straattafereel werd verkocht bij Sotheby's, dat zeker 5 miljoen euro had verwacht.

1 reactie

 • Jules Vermeers

  4 weken geleden
  Ik vraag met toch altijd af of die dingen wel echt zijn, met zoveel geld in het spel kan er veel.
 1. Historicus Roeland Hermans schrijft eerste boek over nonnen tijdens WO II: “Ze fraudeerden waar ze maar konden om noodlijdenden te helpen”
  PREMIUM
  Literatuur

  Historicus Roeland Hermans schrijft eerste boek over nonnen tijdens WO II: “Ze fraudeer­den waar ze maar konden om noodlijden­den te helpen”

  Over de Duitse bezetting van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog, over collaboratie en verzet, is al veel geweten en geschreven. Hoe de zusters in Belgische kloosters dat hebben beleefd, is een stuk minder of zelfs helemaal niet bekend. Die lacune in onze geschiedschrijving wordt nu opgevuld met het boek “Zusters in Oorlog”. “Ze werden door de bezetter aan dezelfde regels onderworpen als de landbouwers, zodat ze een groot deel van hun oogsten en dieren aan de Duitsers moesten afgeven”, klinkt het. “Maar net zoals de boeren dat deden, fraudeerden en smokkelden ook de zusters waar ze maar konden.”
 1. Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenborstel mee en kom af!"
  Play
  Blijven Slapen

  Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenbor­stel mee en kom af!"

 2. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge