Het schilderij 'Tower of the Koutoubia Mosque' dat in 1943 door de Britse premier Winston Churchill geschilderd werd, is in Londen geveild voor een recordbedrag van 8,3 miljoen pond (9,6 miljoen euro).
Volledig scherm
Het schilderij 'Tower of the Koutoubia Mosque' dat in 1943 door de Britse premier Winston Churchill geschilderd werd, is in Londen geveild voor een recordbedrag van 8,3 miljoen pond (9,6 miljoen euro). © AP

Schilderij van Churchill geveild voor bijna 10 miljoen euro

Een schilderij van de hand van de Britse oud-premier Winston Churchill is op een veiling in Londen verkocht voor een recordbedrag van 8,3 miljoen pond (9,6 miljoen euro). Dat meldt het veilinghuis Christie's. Actrice Angelina Jolie verkocht het werk.

 1. Onze opinie. Winston Churchill draait zich om in zijn graf
  PREMIUM

  Onze opinie. Winston Churchill draait zich om in zijn graf

  'I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat.' 'Ik heb u niets te bieden dan bloed, hard labeur, tranen en zweet.' Winston Churchill wond er in zijn eerste speech als Brits premier tijdens de Tweede Wereldoorlog geen doekjes om. Hij had kunnen zeggen dat het Verenigd Koninkrijk het enige onbezette land was, hij had zich op de borst kunnen kloppen. Maar de waarheid was: ook voor de Britten kleurde de toekomst donker. Laat onze leiders een beetje Winston Churchill zijn in deze moderne oorlog tegen een onzichtbaar virus. Eerlijk zijn duurt het langst.
 1. Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenborstel mee en kom af!"
  Play
  Blijven Slapen

  Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenbor­stel mee en kom af!"

 2. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge