Een ziekenhuismedewerkster poseert met de tekening.
Volledig scherm
Een ziekenhuismedewerkster poseert met de tekening. © AFP

Recordbedrag van bijna 20 miljoen voor werk Banksy, opbrengst gaat naar de zorg

Een werk van de mysterieuze kunstenaar Banksy heeft op een veiling een recordbedrag opgebracht van 16,75 miljoen pond (19,45 miljoen euro). De tekening ‘Game Changer’ hing voorheen in een ziekenhuis in Southampton. De opbrengst gaat naar de Britse gezondheidszorg, meldt veilinghuis Christie's.

 1. Antwerpse Stadsschouwburg wordt gesloopt: stad zoekt locatie voor nieuw “iconisch” theatercomplex
  PREMIUM
  Antwerpen
  17

  Antwerpse Stads­schouw­burg wordt gesloopt: stad zoekt locatie voor nieuw “iconisch” theatercom­plex

  “Breek dat lelijk ding af.” De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei het enkele jaren geleden al eens: hij droomt ervan om de Stadsschouwburg — het grootste theater van Vlaanderen — te slopen en (elders in de stad?) een nieuwe grote zaal te bouwen. Nu heeft het stadsbestuur ook officieel beslist dat het gebouw tegen de vlakte gaat. Er loopt een zoektocht naar “haalbare locaties voor een modern, comfortabel en iconisch theatercomplex”. Welingelichte bronnen bevestigen dat de Waagnatie op de Rijnkaai een serieuze kanshebber is.
 2. Amsterdam heeft zijn eigen Banksy: maak kennis met de werken van Streetart Frankey

  Amsterdam heeft zijn eigen Banksy: maak kennis met de werken van Streetart Frankey

  Overal in Amsterdam duiken er werken op van Frank de Ruwe, beter bekend als Streetart Frankey. De Nederlandse ontwerper, die een wekelijkse streetartpagina heeft in ‘Het Parool’, doet sterk denken aan de wereldberoemde kunstenaar Banksy. Met zijn werken wil hij vooral het straatbeeld positief beïnvloeden. Van een duif met een rode muts tot een eend met klompen. Maak kennis met de werken van Streetart Frankey.