Barack Obama.
Volledig scherm
PREMIUM
Barack Obama. © Sven Hoppe/dpa

RECENSIE. 'Een beloofd land', de memoires van Barack Obama: prettig, een president die kritisch naar zichzelf kijkt

Barack Obama schreef met 'Een beloofd land' het boek waar de term 'lijvig' voor bedacht lijkt. In het Nederlands is het 928 pagina's dik - en dat is slechts deel één van het tweeluik waar de voormalige president van de VS aan werkt. Alsof hij het contrast met zijn opvolger, die nooit leest, zo groot mogelijk heeft willen maken. Zware kost - maar tegelijk lichtvoetig. Obama is een begaafd schrijver, met een neus voor levendige, geestige details.

8 reacties

 • Maurice Verheyen

  8 maanden geleden
  Was tenminste een intelligente president. De republikeinen hadden dan wel de macht en saboteerden zowat alles. Maar desondanks kon hij toch een beetje bereiken. Hij maakte zeker ook fouten maar liet tenminste geen kostbare puinhoop achter zoals zijn voorganger.
 • John Stahl

  8 maanden geleden
  Memoires worden door de persoon zelf geschreven, dus te nemen met een zak zout. In in de meeste gevallen geschreven via een ghost-writer en dat zal hier niet anders zijn. Voor mij had hij al afgedaan 2 jaar in zijn presidentsschap, voor de wijze waarop hij de Deepwater Horizon olieramp heeft aangepakt, of beter, totaal niet heeft aangepakt. En de bankiers die de financiële crisis hebben veroorzaakt zijn er ook afgekomen met een tikje tegen de hand. De huidige Libië en Syrië-crisis niet vergeten.
 • Herbert Verbeeck

  8 maanden geleden
  Beste president ever. Zonder meer. Enkel om het beeld en de bereikbaarheid die hij stelde. Tuurlijk maakte ook hij fouten. Maar wees maar president met een politiek waarin republikeinse kortzichtigheid overheerste. Ondanks dat zal de geschiedenis Obama erkennen als een zeer stabiele en wijze president. Tot spijt wie het benijdt.
 • marc jansens

  8 maanden geleden
  Deze joviale ex-president heeft een voorschotje ontvangen van 56 miljoen euro om zijn grappige ,kritische avonturen met de wereld te delen ,Tuurlijk schenkt hij dit geld aan de progressieve medemens ,koumbaye haal de regenboog vlag al maar boven.
 • ghislain geerts

  8 maanden geleden
  Ze zeggen het was één van de zwakste presidenten maar als het huis van afgevaardigden en de senaat een meerderheid van republikeinen heeft die altijd tegenstemmen wat kan je dan veranderen ?