Axel Vervoordt, geboren in Wilrijk, geliefd over de hele wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Axel Vervoordt, geboren in Wilrijk, geliefd over de hele wereld. © Tim Coppens

PORTRET. Axel Vervoordt, de persoonlijke vriend van Kanye West: “Kim en Kanye willen met bijna niets leven”

KUNSTAls de groten der aarde advies willen over hun interieur of kunst willen kopen, kloppen ze aan bij onze landgenoot Axel Vervoordt (74). Het is op zijn Kanaal-site dat Kanye West - “een persoonlijke vriend” - een stulpje heeft gekocht. Een inkijk in het leven van de Belgische kunstpaus, die er zelfs tijdens zijn legerdienst in slaagde een Magritte te kopen.

 1. Schilderijen, anekdotes en een boek: twee neven brengen hun persoonlijke ode aan de Tour de France
  Kunst & Literatuur

  Schilderij­en, anekdotes en een boek: twee neven brengen hun persoonlij­ke ode aan de Tour de France

  Toen bekend werd dat de afsluitende tijdrit van de Tour de France op 23 juli zou plaatsvinden in het Franse Rocamadour, kregen Werner Van Hoyland (70) en Frans Vandamme (64) een lumineus idee. “We gaan een boek maken, als eerbetoon”, klonk het vastbesloten. Zes maanden later sieren 73 schilderijen, voorzien van leuke weetjes, een honderdtal pagina’s. En zo brengen de twee Reetse neven de Tour de France tot leven.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Zin geven aan het zinloze: 50 Oekraïense kunstenaars laten wrede realiteit van oorlog zien met aangrijpende expositie

  Zin geven aan het zinloze: 50 Oekraïense kunste­naars laten wrede realiteit van oorlog zien met aangrijpen­de expositie

  Traditioneel Oekraïens borduurwerk met wapens en militaire helikopters, een portret van de Russische dichter Aleksandr Poesjkin beklad met graffiti, foto’s van keurig geklede schoolverlaters die in de ruïnes staan van een gebombardeerd gebouw in Charkiv: het is allemaal te zien op een tentoonstelling van de nieuwste kunstwerken van Oekraïne. De expositie opende vorige week in Brussel en reist nu doorheen heel Europa.
 2. Geeft George R. R. Martin teleurgestelde ‘Game of Thrones’-fans dan toch hun zin? “Ik schrijf een heel ander einde”
  Kunst & Literatuur

  Geeft George R. R. Martin teleurge­stel­de ‘Game of Thro­nes’-fans dan toch hun zin? “Ik schrijf een heel ander einde”

  Het is ondertussen zo’n drie jaar geleden dat er een einde kwam aan het ‘Game of Thrones’- tijdperk. Het achtste seizoen maakte heel wat los bij de fans, maar de ontevredenheid en de teleurstelling namen de bovenhand. Auteur George R. R. Martin (73) heeft nu in een blogpost bekendgemaakt dat het einde van de boekenreeks er anders zal uitzien dan het einde in de reeks. “Niet alle personages die stierven in de serie, zullen doodgaan in de boeken”, klinkt het.