Pieter Aspe
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Aspe © Jan De Meuleneir/Photo News

Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 56: ‘Van In neemt Lejeune in vertrouwen’

Kunst & LiteratuurJe kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. “Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop.” De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. Vanaf vandaag kan u de laatste hoofdstukken van de pageturner hier lezen.

 1. Waarom de boeken van Ernest Hemingway tot de beste literatuur van de voorbije eeuw worden gerekend
  PREMIUM
  Literatuur

  Waarom de boeken van Ernest Hemingway tot de beste literatuur van de voorbije eeuw worden gerekend

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Nobelprijswinnaar, de ‘meest resolute macho’ met een transseksuele zoon, visser en stierenvechter, viervoudig echtgenoot, spion, dronkenlap, oorlogsveteraan en -correspondent, vriend van Marlene Dietrich en Picasso: Ernest Hemingway was het allemaal. Zijn kleurrijke avonturiersleven inspireerde zijn romans, die tot de beste literatuur van de voorbije eeuw worden gerekend.
 2. Drie verdachten opgepakt voor grote diamantroof uit schattenmuseum in Dresden, maar “weinig hoop op terugvinden van buit”

  Drie verdachten opgepakt voor grote diaman­troof uit schattenmu­se­um in Dresden, maar “weinig hoop op terugvin­den van buit”

  Bijna één jaar na de grote en spraakmakende juwelendiefstal uit het museum Grünen Gewölbe in het Duitse Dresden, heeft de politie dinsdagmorgen in Berlijn drie verdachten opgepakt. Dat heeft het parket meegedeeld. De kans lijkt voorlopig wel klein dat de ontvreemde objecten terug zullen keren naar Dresden. “Je moet zeer veel geluk hebben om de buit een jaar na de misdaad nog terug te vinden”, zegt Thomas Geithner, woordvoerder van de politie van Dresden. “Maar hoop doet leven”, klinkt het wel.
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"