Sam McBratney.
Volledig scherm
Sam McBratney. © AP

Noord-Ierse auteur die wereldberoemde zin “Ik hou van jou tot aan de maan en terug” schreef overleden

De Noord-Ierse schrijver Sam McBratney is vrijdag overleden. Hij werd 77. McBratney werd wereldberoemd met zijn kinderboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’. Daarin staat het vaak geciteerde antwoord: “Ik hou van jou tot aan de maan en terug”.

3 reacties

 • Fatima Marzouki

  10 maanden geleden
  Altijd las ik het voor aan mijn oudste dochter voor het slapengaan. r.i.p
 • Jos Vandermeulen

  10 maanden geleden
  Mooi verhaal, Gilbert. Eentje om je leven lang te koesteren ;-)
 • Gilbert Geldof

  10 maanden geleden
  R.I.P. Niet enkel ouders zeggen dat tegen hun kinderen. Ik kreeg dat boekje met een persoonlijke tekst van mijn vrouwtje toen ik op de I.C. lag na een onverwacht zware operatie. Het stond naast mij en veel verpleegsters keken er in. Het boekje heeft een ereplaats in de living. En soms lees ik er eens in, gewoon om mezelf te herinneren hoeveel ze van mij houdt.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.