De tekening 'Joueuse de flûte et nu couché' van Picasso wordt geveild.
Volledig scherm
De tekening 'Joueuse de flûte et nu couché' van Picasso wordt geveild. © Christie's

MOMA veilt tekening van Picasso in Parijs

‘Joueuse de flûte et nu couché’ (1932), een nooit eerder op de kunstmarkt geziene tekening van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso, zal volgende week op 28 maart geveild worden door Christie's in Parijs. Dat heeft het veilinghuis meegedeeld. De tekening is momenteel nog eigendom van het museum MoMA in New York.

0 reacties

 1. Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 64: ‘Van In trekt naar Gent’
  PREMIUM

  Pieter Aspe rondt zijn zomerthril­ler af, aflevering 64: ‘Van In trekt naar Gent’

  Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. “Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop.” De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag aflevering 64: ‘Van In trekt naar Gent’
 2. Mijn Beste Boek. Veelschrijver Marc de Bel bracht al 180 titels uit: “Als ik me fit voel, kan ik makkelijk twaalf uur na elkaar schrijven”
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Veelschrij­ver Marc de Bel bracht al 180 titels uit: “Als ik me fit voel, kan ik makkelijk twaalf uur na elkaar schrijven”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Marc de Bel (66), die vooral bekendheid verwierf met ‘Blinker’ en ‘De zusjes Kriegel’, maar ondertussen al 180 titels op zijn naam heeft staan. “Ik schrijf makkelijk 12 uur per dag en moet nooit wachten op inspiratie.” Ondanks die veelschrijverij werkte hij meer dan zes maanden aan zijn laatste boek ‘Lieze & Tine’. “Bij die roman heb ik mezelf overtroffen.”
 1. Vuurwerk in de Q Lounge met Laura Tesoro en Loïc Nottet
  Play
  Qmusic

  Vuurwerk in de Q Lounge met Laura Tesoro en Loïc Nottet

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"