Piet Baete in Dag Allemaal
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Baete in Dag Allemaal © Kristof Ghyselinck

Misdaadauteur Piet Baete helpt strafzaken oplossen als menselijke leugendetector: “Els Clottemans is verstrikt geraakt in haar eigen verzinsels”

LiteratuurAl is de leugen nog zo snel, Piet Baete (43) achterhaalt hem wel. Tussen het schrijven van thrillers door, werkt hij ook als statement analist. Piet helpt misdaden op te lossen door verklaringen van verdachten te onderzoeken op misleiding. In een interview geeft hij zijn visie op verschillende bekende moordzaken. “Mocht de recherche vanaf het eerste verhoor een statement analist inschakelen, er zou véél tijd en geld bespaard worden in criminele strafzaken.” 

4 reacties

 • Elke Celis

  1 jaar geleden
  Een helderziende baseert zich op indrukken en gevoelens vanuit zichzelf m.b.t. een misdaad, in samenwerking met media, getuigen, maar zelden politie. Een statement analyst wordt opgeleid in o.a profilering van daders bij FBI of soortgelijke instanties. Hij diept verhoren en ondervraging uit, da's toch wat anders, denk ik, mevrouw Wellekens. Men verkrijgt een vollediger beeld, alleszins. Of meneer Baete hoogsensitief is, weet ik niet.
 • gustaaf van bever

  1 jaar geleden
  Linda Wellekens.. Ik ben een HSP . Waar haal je uw wetenschap ? Misschien moet je eens goede informatie inkijken wat dat inhoud? Als HSP zie je en voel je dus sneller aan details wat kan gebeuren maar ik waag me nooit aan voorspellen. En, het is zeker geen handicap of ziekte. En een glazen bol hebben we zeker niet.
 • Gert Veer

  1 jaar geleden
  Kijk zie: iemand zonder opleiding gaat het eens zeggen zie. Kakelen kunnen we allemaal, maar het maakt veel nutteloos kabaal. Misschien kan zo'n uitzonderlijk talent verhuizen naar de VS, daar belanden nogal opvallend veel negers in de gevangenis op basis van blanke leugens. Win-win!
 • Linda Wellekens

  1 jaar geleden
  Een helderziende kan dat even goed, of is deze man ook high sensitive ? Ik denk het wel.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf
  Antwerpen

  “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf

  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) opende vorig weekend na 11 jaar renovatiewerken feestelijk de deuren. Er kwamen 15.000 bezoekers langs tijdens het openingsweekend, en dat liet zijn sporen na: de glanzend witte vloer is nogal gevoelig voor zwarte strepen. Al deert dat de meeste bezoekers niet. Bovendien blijkt de poetsploeg de strepen er makkelijk weer af te krijgen met de machines waarmee ze elke ochtend het museum reinigen.