Twaalf jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar nu is er een nieuw boek over Blinker.
Volledig scherm
PREMIUM
Twaalf jaar hebben de fans erop moeten wachten, maar nu is er een nieuw boek over Blinker. © Wannes Nimmegeers

Marc de Bel schrijft na 12 jaar nieuwe Blinker: “Kinderen vragen me om hun boek te signeren dat ik 30 jaar geleden al voor hun vader signeerde”

Hij wist wel dat sommige mensen blij zouden zijn met het nieuws dat er na twaalf jaar een nieuw Blinker-boek verschijnt. “Maar zóveel? Ik word gewoon overspoeld door reacties!” glundert schrijver Marc de Bel. “Zowel kinderen als hun ouders bleven maar aandringen op een nieuw verhaal, dat ik dacht: godverdikke, waarom niet?”

 1. Mijn Beste Boek. Marnix Peeters over het succes van zijn tiende roman ‘Oogje’: “Ik zag een traan opwellen bij mijn vrouw en wìst dat het raak was”
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Marnix Peeters over het succes van zijn tiende roman ‘Oogje’: “Ik zag een traan opwellen bij mijn vrouw en wìst dat het raak was”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Marnix Peeters (55) over zijn tiende roman ‘Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat.’ “Niet met verkeerde bedoelingen, maar ik heb een zwak voor hoofdpersonages die minderjarig zijn”, vertelt hij in de reeks ‘Mijn Beste Boek’.
 2. Gewezen kindacteur Joren Seldeslachts wil overambitieuze ouders waarschuwen: “Doe niet zoals mijn stiefvader. Die had de dollartekens gewoon in z’n ogen staan”
  PREMIUM
  Film

  Gewezen kindacteur Joren Selde­slachts wil overambiti­eu­ze ouders waarschu­wen: “Doe niet zoals mijn stiefvader. Die had de dollarte­kens gewoon in z’n ogen staan”

  Van ‘Blinker’, over ‘Spitsbroers’ en ‘Beau Séjour’ tot de spectaculaire duikbootfilm ‘Torpedo’: Joren Seldeslachts (33) heeft al een aardig palmares bijeen geacteerd. Al wou hij er als puber resoluut mee kappen. ‘Ik kon niet om met de aandacht, en vluchtte in drugs’, onthult Joren nu. “Gelukkig ben ik toch een acteeropleiding gaan volgen. Dat heeft mijn leven gered.”
 3. Mijn Beste Boek. Leen Dendievel over haar derde ‘kind’: “Na de laatste zinnen moest ik met een glas rode wijn bekomen”
  Kunst & Literatuur

  Mijn Beste Boek. Leen Dendievel over haar derde ‘kind’: “Na de laatste zinnen moest ik met een glas rode wijn bekomen”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Vandaag: Leen Dendievel (36) over haar eerste roman: ‘Georges & Rita’. “De dood van mijn grootouders heeft een grote rol gespeeld in de manier waarop ik dit verhaal geschreven heb.”
 1. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team

 2. Nancy uit 'Ik Vertrek' aangeslagen bij stinkende ontdekking
  Play

  Nancy uit 'Ik Vertrek' aangesla­gen bij stinkende ontdekking