Ook al tillen de historische flashbacks waarmee Riley ‘De zeven zussen’ kruidt haar romanreeks naar een intellectueler niveau, de literaire pers moet er niets van hebben
Volledig scherm
PREMIUM
Ook al tillen de historische flashbacks waarmee Riley ‘De zeven zussen’ kruidt haar romanreeks naar een intellectueler niveau, de literaire pers moet er niets van hebben © Belga Image

Lucinda Riley over haar succesreeks ‘De zeven zussen’: “Waarom zou je je schuldig moeten voelen als je mijn boeken leest?”

Meer dan één miljoen verkochte exemplaren, alle delen hoog in de bestsellerlijst en een zesde deel dat alleen al in voorverkoop vijfduizend keer werd besteld: geen enkele boekenreeks hield lezend Vlaanderen en Nederland ooit zó massaal in de ban als ‘De zeven zussen’. Lucinda Riley mag zich dus bestsellerauteur noemen, al liep haar carrière over een hobbelig parcours.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Het wonderbaarlijke leven van profvoetballer Bobby Dekeyser: van straatschoffie tot multimiljonair
  PREMIUM

  Het wonderbaar­lij­ke leven van profvoet­bal­ler Bobby Dekeyser: van straat­schof­fie tot multimiljo­nair

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van ex-voetballer Bobby Dekeyser dat in november 2018 in onze krant verscheen.“Dag Jean-Marie, ik ben ook een Belg en ik ben ook keeper.” Zo begon Bobby Dekeyser het gesprek dat zijn leven zou veranderen, ergens in de lente van 1986. Jean-Marie was dé Jean-Marie – Pfaff, dus. In die jaren was hij nog de grote held, keeper bij Bayern Munchen en de Rode Duivels. Het gesprek begon in een hotel in Frankfurt, waar Bayern logeerde voor de wedstrijd tegen de plaatselijke club. Dekeyser logeerde er ook, in de kamer van een kennis. Hij was volledig berooid na zijn legerdienst en een noodlottige afloop van zijn keeperscarrière bij het Brusselse Union.