Ook al tillen de historische flashbacks waarmee Riley ‘De zeven zussen’ kruidt haar romanreeks naar een intellectueler niveau, de literaire pers moet er niets van hebben
Volledig scherm
PREMIUM
Ook al tillen de historische flashbacks waarmee Riley ‘De zeven zussen’ kruidt haar romanreeks naar een intellectueler niveau, de literaire pers moet er niets van hebben © Belga Image

Lucinda Riley over haar succesreeks ‘De zeven zussen’: “Waarom zou je je schuldig moeten voelen als je mijn boeken leest?”

Meer dan één miljoen verkochte exemplaren, alle delen hoog in de bestsellerlijst en een zesde deel dat alleen al in voorverkoop vijfduizend keer werd besteld: geen enkele boekenreeks hield lezend Vlaanderen en Nederland ooit zó massaal in de ban als ‘De zeven zussen’. Lucinda Riley mag zich dus bestsellerauteur noemen, al liep haar carrière over een hobbelig parcours.

 1. Het wonderbaarlijke leven van profvoetballer Bobby Dekeyser: van straatschoffie tot multimiljonair
  PREMIUM

  Het wonderbaar­lij­ke leven van profvoet­bal­ler Bobby Dekeyser: van straat­schof­fie tot multimiljo­nair

  Nu in tijden van corona wordt aangeraden om thuis te blijven, hebben we met z’n allen meer tijd om te lezen. Daarom doken we in ons archief en maakten we een selectie van de beste artikelen van de afgelopen vijf jaar. Vandaag brengen we het levensverhaal van ex-voetballer Bobby Dekeyser dat in november 2018 in onze krant verscheen.“Dag Jean-Marie, ik ben ook een Belg en ik ben ook keeper.” Zo begon Bobby Dekeyser het gesprek dat zijn leven zou veranderen, ergens in de lente van 1986. Jean-Marie was dé Jean-Marie – Pfaff, dus. In die jaren was hij nog de grote held, keeper bij Bayern Munchen en de Rode Duivels. Het gesprek begon in een hotel in Frankfurt, waar Bayern logeerde voor de wedstrijd tegen de plaatselijke club. Dekeyser logeerde er ook, in de kamer van een kennis. Hij was volledig berooid na zijn legerdienst en een noodlottige afloop van zijn keeperscarrière bij het Brusselse Union.
 1. Virtueel op reis vanuit je luie zetel: de beste boeken, games, online musea en films
  PREMIUM

  Virtueel op reis vanuit je luie zetel: de beste boeken, games, online musea en films

  Reizen in de échte wereld kan door de coronacrisis voorlopig niet. Maar dat mag je toch niet beletten om zoals elk jaar reisplannen te maken? Met de volgende tips, van boeken, films en games tot virtuele bezoekjes aan online musea, blijf je veilig reizen vanuit je luie zetel. Geen betere manier om de komende weken je reiskoorts te bedwingen dan door het lezen of zien van locaties waar je nog nooit bent geweest.
 2. Fantasierijk sprookje en huilen met Veerle Baetens: tv-tips om corona even te vergeten
  PREMIUM
  TV

  Fantasie­rijk sprookje en huilen met Veerle Baetens: tv-tips om corona even te vergeten

  De bioscopen zijn gesloten, evenementen en festivals zijn geannuleerd of uitgesteld. Door de uitbraak van het coronavirus worden we allemaal gedwongen om thuis te blijven, maar wat doe je dan een hele dag in quarantaine? Onze chef showbizz Jelle Brans kijkt dezer dagen nog meer televisie dan gewoonlijk en raadt u aan dat ook te doen. Van een fantasierijk sprookje voor jong en oud tot een Britse krimi voor ‘ons’ moeder: dit is zijn selectie van de verborgen parels op alle zenders en platformen.