Lucinda Riley
Volledig scherm
PREMIUM
Lucinda Riley © Roni Rekomaa, Lehtikuva

Lucinda Riley, de schrijfster die nooit schreef: "Mijn uitgevers waren sceptisch, maar ik moést ‘De Zeven Zussen’ maken"

LiteratuurIn alle stilte leed ze al vier jaar aan kanker, tot de ziekte haar gisteren fataal werd. De vooral bij vrouwen razend populaire Ierse schrijfster Lucinda Riley werd slechts 55, maar heeft met het succes van haar ‘Zeven Zussen'-boekenreeks een stempel gedrukt op de literaire wereld. Meer dan 30 miljoen romans verkocht ze wereldwijd, ook al werd er in sommige middens nogal lacherig gedaan over haar 'simpele' vertelstijl. Daarnaast liep het begin van haar carrière niet altijd over rozen. “Omdat ik geen geld had voor een tekstverwerkingsprogramma, moest ik noodgedwongen mijn trouwjurk verkopen”, vertelde ze ooit.

2 reacties

 • Katelijne Tytgat

  1 jaar geleden
  Zo jong nog...maar ze heeft niet alleen maar boeken geschreven. Doordat zovelen haar boeken gelezen hebben en bij gevolg iedereen met dezelfde vragen bleef zitten kwamen mensen in gesprek met elkaar. Wat critici zeggen kan mij geen jota schelen. Voor mij betekent haar overlijden het verlies van een topschrijfster. RIP Lucinda, we zullen nog jaren genieten van jouw schrijftalent!
 • Kimmy Bossier

  1 jaar geleden
  R I p Lucinda, je boeken zijn fantastisch, sterkte aan de familie
 1. Zin geven aan het zinloze: 50 Oekraïense kunstenaars laten wrede realiteit van oorlog zien met aangrijpende expositie

  Zin geven aan het zinloze: 50 Oekraïense kunste­naars laten wrede realiteit van oorlog zien met aangrijpen­de expositie

  Traditioneel Oekraïens borduurwerk met wapens en militaire helikopters, een portret van de Russische dichter Aleksandr Poesjkin beklad met graffiti, foto’s van keurig geklede schoolverlaters die in de ruïnes staan van een gebombardeerd gebouw in Charkiv: het is allemaal te zien op een tentoonstelling van de nieuwste kunstwerken van Oekraïne. De expositie opende vorige week in Brussel en reist nu doorheen heel Europa.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.