Laurence Vielle is Belgiës nieuwe Dichter des Vaderlands.
Volledig scherm
Laurence Vielle is Belgiës nieuwe Dichter des Vaderlands. © belga

Laurence Vielle is de nieuwe Dichter des Vaderlands van België

Poëzie De Brusselse dichteres Laurence Vielle is de nieuwe Dichter des Vaderlands van België en volgt daarmee Charles Ducal op. Vanaf donderdag 28 januari, Gedichtendag 2016, neemt Vielle officieel de fakkel over.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Mijn Beste Boek. Marnix Peeters over het succes van zijn tiende roman ‘Oogje’: “Ik zag een traan opwellen bij mijn vrouw en wìst dat het raak was”
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Marnix Peeters over het succes van zijn tiende roman ‘Oogje’: “Ik zag een traan opwellen bij mijn vrouw en wìst dat het raak was”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Marnix Peeters (55) over zijn tiende roman ‘Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat.’ “Niet met verkeerde bedoelingen, maar ik heb een zwak voor hoofdpersonages die minderjarig zijn”, vertelt hij in de reeks ‘Mijn Beste Boek’.
 1. Erik Van Looy stelt de jongste kandidaat voor: Alina 'De Mol' Churikova
  Play
  De Slimste Mens Ter Wereld

  Erik Van Looy stelt de jongste kandidaat voor: Alina 'De Mol' Churikova

 2. Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'
  Play

  Lize Feryn duikt onder in sm-kelder bij 'Club Flo'