Op de foto zien we Panamarenko als een hedendaagse Phileas Fogg, het hoofdpersonage uit Jules Vernes klassieker 'De reis om de wereld in 80 dagen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto zien we Panamarenko als een hedendaagse Phileas Fogg, het hoofdpersonage uit Jules Vernes klassieker 'De reis om de wereld in 80 dagen'. © Bart Ramakers

Laatste foto van Panamarenko: “Hij maakte er zelf een feestje van en haalde z'n beste whisky uit de kast”

Kunst & LiteratuurHet overlijden van Panamarenko kwam extra hard binnen bij een aantal bekende gezichten. Amper drie dagen voordien had de kunstenaar hen vergast op whisky en sigaren tijdens een fotoshoot in zijn huis. "Een magische dag. Niets wees erop dat hij er nu niet meer zou zijn."

6 reacties

 • Jan De Groene

  3 jaar geleden
  Prachtig met licht gespeeld
 • jan vanhulle

  3 jaar geleden
  panamarenko een vat vol ideeen en een uniek kunstenaar en fantast, ik had het geluk enkele van je tentoonstellingen te kunnen bezoeken en was steeds verwonderd over de hoeveelheid diverse ontwerpen die uit je brein ontsproten, op een dag ging ik met ons ma op stap naar je tentoonstelling in het vlaams parlement en ons ma die wou potverdorie toch wel op de foto met die duikboot van jou, ze vond het een heerlijk ding. Je creaties leven nog zeer lang en gelukkig !
 • jean petermans

  3 jaar geleden
  Waarschijnlijk wist hij het zelf wel dat hij maar weinig tijd had, vandaar dit afscheidsfeestje,,, ikzelf heb datzelfde meegemaakt met een zeer goede vriend.
 • Loesje Vranken

  3 jaar geleden
  Zeer knappe foto. Heb beelden gezien op het nieuws en vind hem een nederig,zeer aangenaam en warme persoonlijkheid. Mijn oprechte deelname aan zijn vriendin in het verwerken van haar verdriet.
 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Getalendeerde kunstenaar. Hij kan nu voor altijd vrij vliegen met z'n ontwerpen.... RIP
 1. Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt
  Play

  Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt

  De Oostenrijkse dirigent Stefan Soltész is vrijdagavond tijdens een voorstelling in het Nationale Theater van München in elkaar gezakt en overleden. De Beierse Staatsopera bevestigde niet lang na het incident met “afschuw en groot verdriet” het overlijden van de 73-jarige dirigent. Soltész stierf terwijl hij de komische opera ‘Die schweigsame Frau’ van componist Richard Strauss dirigeerde.
 2. Koen Wauters brengt boek over Dakar-rally uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht”
  Play
  Literatuur
  3

  Koen Wauters brengt boek over Dakar-ral­ly uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht”

  Koen Wauters (55) heeft groot nieuws. Op Instagram laat hij weten dat hij een boek gaat uitbrengen. “Ze hebben me altijd gevraagd ‘breng eens een boek uit over Clouseau of je leven’, maar ik heb dit altijd geweigerd.” Maar nu komt er wél een boek aan over Dakar. “Vol fantastische en gekke verhalen die we de voorbije jaren hebben meegemaakt”, vertelt hij. ‘Koen in Dakar’ wordt half december in de winkelrekken verwacht.