Koen Vanmechelen is al lang niet meer 'de kippenkunstenaar', een term die hij zelf nogal eng vindt. In zijn LABIOMISTA in Genk zijn vele dieren te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Vanmechelen is al lang niet meer 'de kippenkunstenaar', een term die hij zelf nogal eng vindt. In zijn LABIOMISTA in Genk zijn vele dieren te zien.

Koen Vanmechelen staat als eerste Belg in het ‘beste museum ter wereld’: “De directeur had meteen een coup de foudre”

KunstDe kip van Koen Vanmechelen is wereldberoemd. En sinds vorige week is ook hij dat nog wat meer. De kunstenaar is de eerste Belg ooit die in het Uffizi in Firenze tentoonstelt, het ‘beste museum ter wereld’, tussen Da Vinci en Michelangelo. Met dank aan de pandemie, die Vanmechelen trouwens 30 jaar geleden al had voorspeld.

2 reacties

 • Mich Vanderhoydonck

  2 weken geleden
  Uffizi is inderdaad een grote naam in museumwereld..
 • Jean Schepens

  3 maanden geleden
  "het beste museum ter wereld" is mij helaas onbekend ; nu ben ik zeker een 'cultuurbarbaar'
 1. Mooiste liefdeszin in het Nederlands werd in 2003 geschreven door auteur Arthur Japin
  Literatuur

  Mooiste liefdeszin in het Nederlands werd in 2003 geschreven door auteur Arthur Japin

  “Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.” Deze zin, uit de roman ‘Een schitterend gebrek’ (2003) van Arthur Japin, is verkozen tot mooiste liefdeszin van Nederland. De zin werd verkozen via een peiling van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek in aanloop naar de Boekenweek. Die start zaterdag en heeft als thema ‘Eerste liefde’.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.