RV
Volledig scherm
© RV

Journalist Erik Segers (58) richt zelf een uitgeverij op om zijn eerste roman te publiceren: “Omdat ik de 60 voel naderen, vind ik het tijd om vol voor mijn passie te gaan”

LiteratuurTrouwe lezers van Dag Allemaal kennen de naam Erik Segers wel. De man schrijft immers al zo’n 20 jaar voor ’s lands meest gelezen weekblad. Op weg naar de dokter kwam hij vijf jaar geleden vast te zitten in de modder en vandaag heeft hij die ervaring uitgewerkt tot een roman. “Net als Herman Brusselmans ben ik opgegroeid in Hamme”, zegt Erik. “Hij heeft mijn boek als eerste gelezen en is enthousiast.”

0 reacties

 1. Nieuw zelfportret van Vincent van Gogh ontdekt
  Play

  Nieuw zelfpor­tret van Vincent van Gogh ontdekt

  Experts hebben bij de National Galleries of Scotland een nieuw zelfportret van Vincent van Gogh ontdekt, tijdens onderzoek naar het werk ‘Hoofd van een boerin met witte muts’ (1885), meldt NRC. Ze vonden het portret dankzij een röntgenfoto, gemaakt van de achterkant van een schilderij dat Van Gogh in 1885 heeft geschilderd van een vrouw uit Nuenen. Het zelfportret, dat voorlopig verscholen blijft achter karton en een stevige laag lijm, heeft hij vermoedelijk in 1887 geschilderd, te Parijs.
 2. Schilderijen, anekdotes en een boek: twee neven brengen hun persoonlijke ode aan de Tour de France
  Kunst & Literatuur

  Schilderij­en, anekdotes en een boek: twee neven brengen hun persoonlij­ke ode aan de Tour de France

  Toen bekend werd dat de afsluitende tijdrit van de Tour de France op 23 juli zou plaatsvinden in het Franse Rocamadour, kregen Werner Van Hoyland (70) en Frans Vandamme (64) een lumineus idee. “We gaan een boek maken, als eerbetoon”, klonk het vastbesloten. Zes maanden later sieren 73 schilderijen, voorzien van leuke weetjes, een honderdtal pagina’s. En zo brengen de twee Reetse neven de Tour de France tot leven.