Schrijfster Thea Beckman overleed in 2004
Volledig scherm
Schrijfster Thea Beckman overleed in 2004 © WFA

Jeugdklassieker ‘Kruistocht in spijkerbroek’ kost nu amper 2,5 euro

Kunst & LiteratuurHet jeugdboek "Kruistocht in spijkerbroek" van Thea Beckman ligt sinds gisteren voor 2,5 euro in alle boekenwinkels in het kader van de campagne 'Geef een (prenten)boek cadeau'. Bij de actie bundelen boekhandels en diverse organisaties hun krachten om elk jaar een klassieker voor de jeugd "op een toegankelijke manier beschikbaar te maken", zo klinkt het op de website van het initiatief.

1 reactie

 • Danny Jr.

  3 jaar geleden
  Ik kreeg het meer dan 20 jaar geleden cadeau van onze vroegere buurman zaliger voor mijn plechtige communie. Ik las zo weinig mogelijk en vond het maar een suf cadeau. Toen ik het dan toch eens las, ben ik nooit meer gestopt met boeken lezen. Waarschijnlijk dus het meest waardevolle geschenk dat ik ooit gekregen heb.
 1. Nieuw boek ‘Kinderen van Zeppos’ duikt in het verleden van jeugdseries op VRT
  Kunst & Literatuur

  Nieuw boek ‘Kinderen van Zeppos’ duikt in het verleden van jeugdse­ries op VRT

  Vandaag stelde auteur Peter Van Camp zijn nieuwe werk ‘Kinderen Van Zeppos’ voor. In het boek duikt hij in het verleden van enkele jeugdfeuilletons op de toenmalige BRT die generaties Vlamingen op woensdagnamiddag aan het scherm kluisterden. De traditie begon in 1955 en liep tot 1984, maar de meeste aandacht in het boek gaat naar de ‘gouden jaren’, die startten met ‘Kapitein Zeppos’ in 1964 en zouden duren tot 1973 met ‘De Kat’.