Michel Vaillant en geestelijke vader Jean Graton.
Volledig scherm
Michel Vaillant en geestelijke vader Jean Graton. © sps/belga

Jean Graton, bedenker van ‘Michel Vaillant’, overleden op 97-jarige leeftijd

Striptekenaar Jean Graton is donderdag overleden in Brussel. Dat melden zijn familie en de Stichting Jean Graton in een gezamenlijk persbericht. De man zou in alle vrede en omringd door zijn naasten zijn heengegaan. Graton werd 97.

6 reacties

 • willy zachel

  5 maanden geleden
  Geweldige tekenaar en Michel Vaillant was één van mijn favorieten Helaas werd het tientallen jaren zodanig uitgemolken tot op heden dat het al lang niet meer één van mijn favorieten is ! RIP Jean
 • Catherine MISTIAEN

  6 maanden geleden
  Beelden uit mijn kinderjaren, toen strips nog kunst waren (met een degelijk scenario). Met 4 broers, kwam er geregeld een Michel Vaillant in huis. Ik las de verhalen, voor de knappe mannen. We kochten vroeger zowel Kuifje als Robbedoes.
 • roger landeloos

  6 maanden geleden
  In 1968 op het buffet na de “rally TAP” heeft hij op mijn menu kaart een tekening van mijn NSU TT getekend,mooie herinnering. Eenvoudige man,gefascineerd door de autosport. Innige deelneming ,sterkte voor familie. Roger
 • Olivier Adams

  6 maanden geleden
  Mijn favoriete strips in de jaren 70 (samen met Rik Ringers en Baard en Kale) , ben nog steeds zot van motorsport en wat zou het mooi zijn moest er een echt Vaillant team zijn , hun logo , kleuren en wagens zagen er fantastisch uit ! R.I.P.
 • Robbe Leyssens

  6 maanden geleden
  Ik ben geen fan van motorische sporten, maar ik las wel graag zijn avonturen in "Ons Volkske"...