Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Jan Jambon (N-VA) © Photo News

Jambon: “Vlaanderen krijgt opnieuw een eigen grote literatuurprijs

Vlaanderen krijgt vanaf 2022 opnieuw een grote literatuurprijs, nadat de Fintro-literatuurprijs - de vroegere Gouden Boekenuil - in 2017 ophield te bestaan. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon, bevoegd voor Cultuur, bekendgemaakt bij de start van de alternatieve, virtuele Boekenbeurs in Antwerp Expo. Ook specifiek voor jeugdliteratuur komt er een nieuwe Vlaamse prijs.

11 reacties

 • luc meeus

  11 maanden geleden
  Geld geen probleem. We hebben toch mààr een schuld van 55 miljard en dit binnen een paar jaar En daarbij, het gaat toch maar over een paar duizenden euro's in 't slechtste geval.
 • Peter Van Endert

  11 maanden geleden
  Één ding snap ik niet dat Jan Jambon nog in de regering zit na alles wat er al gebeurd is en dan zwijg ik nog over wat er een paar jaar geleden gebeurt is maar in een regering kan alles
 • raymond de loose

  11 maanden geleden
  Mr Jambon, ik ben pro nva, maar de laatste maanden zijn jullie toch de eigen ruiten aan het ingooien. Begeef u wat meer op de straat onder de mensen... ahhh ja , dat mag niet meer natuurlijk. Het zal daar aan liggen...Mensen zijn bezig met hun vrijheden, met de virussen die nu volop rond onze oren vliegen. Allesbehalve een literatuur prijs. Hetgeen wat jullie MOETEN doen is zorgen dat de Corona regels gehandhaafd worden en ervoor zorgen dat we asap onze  vrijheden terugkrijgen.
 • Marc Baeyens

  11 maanden geleden
  Mooi initiatief.
 • guy raeymakers

  11 maanden geleden
  Wow dat is nu echt wat we nodig hebben
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.