Het Iraakse nationaal museum werd sinds 2003 gerestaureerd.
Volledig scherm
Het Iraakse nationaal museum werd sinds 2003 gerestaureerd. © AP

IS overschaduwt heropening Nationaal Iraaks Museum

Het Iraakse Nationaal Museum in Bagdad is vorige week heropend na een sluiting van meer dan tien jaar. Volgens Reuters kwam een enorm groot aantal bezoekers kijken naar de "overblijfselen van betere tijden".

 1. Mijn Beste Boek. Veelschrijver Marc de Bel bracht al 180 titels uit: “Als ik me fit voel, kan ik makkelijk twaalf uur na elkaar schrijven”
  Literatuur

  Mijn Beste Boek. Veelschrij­ver Marc de Bel bracht al 180 titels uit: “Als ik me fit voel, kan ik makkelijk twaalf uur na elkaar schrijven”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek. Vandaag: Marc de Bel (66), die vooral bekendheid verwierf met ‘Blinker’ en ‘De zusjes Kriegel’, maar ondertussen al 180 titels op zijn naam heeft staan. “Ik schrijf makkelijk 12 uur per dag en moet nooit wachten op inspiratie.” Ondanks die veelschrijverij werkte hij meer dan zes maanden aan zijn laatste boek ‘Lieze & Tine’. “Bij die roman heb ik mezelf overtroffen.”
 1. Deborah Van Laer schrijft boek over carrièreswitch van prostituee naar therapeute: “Ik verdiende tot duizend euro per dag”
  PREMIUM
  Kunst & Literatuur

  Deborah Van Laer schrijft boek over carrières­witch van prostituee naar therapeute: “Ik verdiende tot duizend euro per dag”

  Ze spoot zoveel drugs dat haar armen zwart zagen, een verslaving die ze bekostigde met een ‘carrière’ als prostituee en pornoactrice. Vandaag heeft Deborah Van Laer (45) haar leven echter volledig omgegooid, en werkt ze zelf in de verslavingszorg. “Ik heb eerst acht jaar aan mezelf moeten werken voor ik als therapeute andere mensen kon gaan helpen.”
 2. Pieter Aspe rondt zijn zomerthriller af, aflevering 61: ‘Nico voelt nattigheid’
  PREMIUM

  Pieter Aspe rondt zijn zomerthril­ler af, aflevering 61: ‘Nico voelt nattigheid’

  Je kon er deze zomer bijna je klok op gelijk zetten. Elke dag, om 14 uur, stuurde Pieter Aspe een aflevering in van de zomerthriller die hij samen met onze lezers schreef. Maar bij deel 55 zat een moeilijke boodschap. “Hier stopt het voorlopig. Lange teksten schrijven lukt niet meer. Ik ben doodop.” De vader van Van In werd opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is Aspe hersteld en heeft hij het verhaal over de overleden weldoener Frank Flamand, wiens erfgenamen mee de dood worden ingesleurd, kunnen afronden. De laatste hoofdstukken van de pageturner kan u hier dagelijks lezen. Vandaag aflevering 61: ‘Nico voelt nattigheid’
 1. Christine en Patrick kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze Spaanse villa met prachtig uitzicht bezoeken
  Play
  Costa Belgica

  Christine en Patrick kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze Spaanse villa met prachtig uitzicht bezoeken

 2. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong