In het album 'In de klauwen van Prutelia', uitgegeven in 2017, beslist moeder Marie dat de taken in het huishouden herverdeeld moeten worden.
Volledig scherm
PREMIUM
In het album 'In de klauwen van Prutelia', uitgegeven in 2017, beslist moeder Marie dat de taken in het huishouden herverdeeld moeten worden. © Standaard uitgeverij

Is Jommeke seksistisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”

In een opiniestuk voor het weekblad Knack klaagt voormalig Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) het seksisme in de stripverhalen van Jommeke aan. “Het is onrealistisch om te verwachten dat we de verhoudingen tussen de personages zouden aanpassen, maar in de recente avonturen van Jommeke houden wij wel degelijk rekening met de huidige tijdsgeest”, reageert Jo Nachtergaele, woordvoerder van Standaard Uitgeverij. 

 1. Mijn Beste Boek. Leen Dendievel over haar derde ‘kind’: “Na de laatste zinnen moest ik met een glas rode wijn bekomen”
  Kunst & Literatuur

  Mijn Beste Boek. Leen Dendievel over haar derde ‘kind’: “Na de laatste zinnen moest ik met een glas rode wijn bekomen”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Vandaag: Leen Dendievel (36) over haar eerste roman: ‘Georges & Rita’. “De dood van mijn grootouders heeft een grote rol gespeeld in de manier waarop ik dit verhaal geschreven heb.”
 1. Koningin Mathilde spreekt jongeren moed in: "Geloof in jezelf"
  Play

  Koningin Mathilde spreekt jongeren moed in: "Geloof in jezelf"

 2. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie