Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Succesauteur Jeroen Brouwers (81) is inspiratie kwijt maar dat verontrust hem niet: “Ik verveel mij niet. Ik lijd niet - of toch niet te veel”

“Ik zou het niet erg vinden om de rest van mijn leven in lockdown te zitten.” Jeroen Brouwers (81) praat stil en schurend, wegens een buisje tussen stembanden en strottenhoofd. Maar in zijn hoofd is de auteur scherp en snedig. Al zou het kunnen dat ‘Cliënt E. Busken’, de roman waar hij deze week de Libris Literatuurprijs voor kreeg, zijn laatste boek wordt. Jeroen Brouwers over schrijven, prijzen, oud worden en doodgaan.

2 reacties

 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  Jeroen is top .
 • irina vanhoecke

  1 maand geleden
  Ben groot fan Jeroen!
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.