Virologen Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst met hun portretten, geschilderd door HLN-lezer Noël Verfaillie op basis van foto’s die in deze krant verschenen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Virologen Erika Vlieghe, Steven Van Gucht en Marc Van Ranst met hun portretten, geschilderd door HLN-lezer Noël Verfaillie op basis van foto’s die in deze krant verschenen zijn. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

HLN-lezer en kunstschilder Noël Verfaillie verrast virologen met portretschilderijen: “We zien er beter uit op doek dan in het echt”

Aan beenharde kritiek en persoonlijke verwensingen geen gebrek, woordjes van dank, laat staan geschenken, zijn zeldzamer in het leven van onze virologen. Des te specialer de attentie die ze ontvingen van kunstschilder Noël Verfaillie (70) uit Smetlede: fraai geborstelde portretschilderijen op basis van foto’s uit deze krant. “Heel bijzonder”, klonk het unisono vanonder de mondmaskers. “We zien er beter uit op canvas dan in het echt.”

26 reacties

 • Peggy Collsrt

  2 weken geleden
  idd heel mooi ze glunderen erop knap werk en verdienen het heel erg
 • Elke De Vleeschouwer

  2 weken geleden
  Zoals erika zegt , een mooi aandenken aan een memorabele tijd. Dit zou bij mij in de living hangen.
 • karel daneeels

  2 weken geleden
  daarop zwijgen ze tenminste een echte verademing
 • kris deka

  2 weken geleden
  Mooi geschilderd, beetje de lichte tint A la tuymans.
 • Isabella Serluppens

  2 weken geleden
  Amai , echt schitterend ,zeer mooi gedaan CHAPEAU ... Proficiat .
 1. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf vandaag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW - UPDATE

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf vandaag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  De duizenden luisteraars van de podcast 'de volksjury’ - met kleine letters - hebben al weken naar vandaag, donderdag 28 januari, uitgekeken. De eerste aflevering van hun langverwachte Bende van Nijvel-special is vanaf nu te luisteren via de podcastkanalen (zie onderaan dit artikel). Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Met elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars, van wie een aanzienlijk deel uit Nederland.
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"