Bert Dries (Musketon): “Als je twee maanden geleden een werk van mij kocht voor 20 ethereum, toen 40.000 dollar, dan is dat nu 100.000 dollar waard.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Dries (Musketon): “Als je twee maanden geleden een werk van mij kocht voor 20 ethereum, toen 40.000 dollar, dan is dat nu 100.000 dollar waard.” © Thomas Sweertvaegher

Het werk van de Gentse graficus Musketon is plots 1 miljoen dollar waard: hoe kan dat?

Meer dan een miljoen dollar. Zoveel zijn de werken van de graficus Musketon nu waard. En dat omdat de Gentenaar zijn prenten niet enkel meer op Instagram deelt, maar ze ook via NFT’s verkoopt. Maar wat zijn die stukjes unieke code? En hoe kan er veel geld mee verdienen?

2 reacties

 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Ooit gaan al die bellen barsten. De slimste zullen ondertussen uitgestapt zijn maar velen zullen met een grote kater achterblijven.
 • Johan De Bruycker

  1 maand geleden
  Een NFT kopen voor veel te veel geld is niet moeilijk, maar verkopen met winst is moeilijker. Beter in een galerij een echt werk kopen...
 1. ‘Witse’-scenarist Ward Hulselmans openhartig over alcoholverslaving in nieuw boek
  Literatuur

  ‘Wit­se’-scenarist Ward Hulselmans openhartig over alcoholver­sla­ving in nieuw boek

  In zijn tweede boek ‘Morgen word ik nuchter’ vertelt Ward Hulselmans (71) openhartig over zijn gevecht tegen alcohol. De voormalige scenarist van ‘Witse’ en ‘Salamander’ combineert daarvoor de realiteit met de fictie. Naar aanleiding van de drank- en drugsverslaving van zijn stiefzoon doet hij nu ook zijn eigen verhaal. “Als ik de strijd had gewonnen, kon hij dat ook”, schrijft Hulselmans.
 2. Van een nietjespistool tot een moorddadige uil: de strafste zaken en weetjes uit podcast 'De Volksjury’
  PREMIUM
  Literatuur

  Van een nietjespi­stool tot een moorddadi­ge uil: de strafste zaken en weetjes uit podcast 'De Volksjury’

  ‘De volksjury’ is de best beluisterde true crime-podcast in Vlaanderen. Bedenksters Silke Vandenbroeck (30) en Laura Scheerlinck (28) hebben hun strafste verhalen en weetjes over spraakmakende moordzaken nu ook gebundeld in een boek. Van ‘hoe overleef je een gifmoordpoging’ tot ‘wat doet een wetsdokter met een lichaam in stukken’: een greep uit hun crimineel sterke aanbod.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.