Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Herman ‘Markske’ Verbruggen over het succes van 25 jaar ‘De Kampioenen’-strips: “Ja, we verdienen daar iets aan”

LiteratuurFlippo’s in zakjes chips of een stripreeks. Dat waren de twee opties voor afgeleide producten die de acteurs uit ‘F.C. De Kampioenen’ voorgeschoteld kregen. Ze kozen voor het tweede, en met succes: na 25 jaar zijn de stripalbums nog steeds erg populair. Herman ‘Markske’ Verbruggen (59) vertelt over waarom zijn naam in de boeken anders gespeld is in de tv-reeks, hoe het zit met de financiële vergoeding en geeft zijn mening over de nieuwe komische reeks van de VRT. “Als ze het verkeerd aankondigen, is het op voorhand gedoemd om te mislukken.”

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Schilderij van Mondriaan hangt al decennia ondersteboven, maar Duits museum wil het kunstwerk niet meer omdraaien

  Schilderij van Mondriaan hangt al decennia onderstebo­ven, maar Duits museum wil het kunstwerk niet meer omdraaien

  Een groot abstract werk van de Nederlandse schilder Piet Mondriaan hangt al tientallen jaren ondersteboven in de kunstcollectie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat maakte het museum vandaag bekend tijdens de persconferentie van de tentoonstelling ‘Mondrian. Evolution’, die te zien is ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Nederlandse kunstenaar. Na al die jaren wil de kunstcollectie het beeld niet meer omdraaien.
 3. “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf
  Antwerpen

  “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf

  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) opende vorig weekend na 11 jaar renovatiewerken feestelijk de deuren. Er kwamen 15.000 bezoekers langs tijdens het openingsweekend, en dat liet zijn sporen na: de glanzend witte vloer is nogal gevoelig voor zwarte strepen. Al deert dat de meeste bezoekers niet. Bovendien blijkt de poetsploeg de strepen er makkelijk weer af te krijgen met de machines waarmee ze elke ochtend het museum reinigen.
 1. Koen Wauters brengt boek over Dakar-rally uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht”
  Play
  Literatuur
  3

  Koen Wauters brengt boek over Dakar-ral­ly uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht”

  Koen Wauters (55) heeft groot nieuws. Op Instagram laat hij weten dat hij een boek gaat uitbrengen. “Ze hebben me altijd gevraagd ‘breng eens een boek uit over Clouseau of je leven’, maar ik heb dit altijd geweigerd.” Maar nu komt er wél een boek aan over Dakar. “Vol fantastische en gekke verhalen die we de voorbije jaren hebben meegemaakt”, vertelt hij. ‘Koen in Dakar’ wordt half december in de winkelrekken verwacht.