Sacha Jafri staat voor een klein stukje van het enorme schilderij.
Volledig scherm
Sacha Jafri staat voor een klein stukje van het enorme schilderij. © AFP

Grootste schilderij ter wereld geveild voor 52 miljoen euro

Het grootste schilderij ter wereld, van de hand van de Britse kunstschilder Sacha Jafri, is in Dubai geveild voor een bedrag van 62 miljoen dollar (ongeveer 52 miljoen euro). Dat heeft de organisator van de veiling laten weten. The Journey of Humanity (De reis van de mensheid), zoals het werk heet, bestaat uit 70 delen en is 1.595,76 vierkante meter groot, de oppervlakte van bijna vier basketbalvelden.

 1. Mogelijk werk van Banksy opgedoken op muur voormalige gevangenis in Britse stad Reading

  Mogelijk werk van Banksy opgedoken op muur voormalige gevangenis in Britse stad Reading

  Een nieuw werk van de Britse graffitikunstenaar Banksy is opgedoken op de muur van een voormalige gevangenis in het Britse Reading. Dat is althans de mening van verschillende experts, want de anonieme kunstenaar heeft het werk nog niet ‘opgeëist’. Volgens inwoners van de stad gaat het om een afbeelding van de beroemde schrijver Oscar Wilde en is het werk een aanklacht tegen plannen van de stad om een woonproject te realiseren op de site. Dat schrijft de BBC.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Ex-flik Jimmy gaf zijn job op om razendpopulaire Crimiboxspel te lanceren: “Dit jaar zullen we twee miljoen euro omzet draaien”
  PREMIUM
  1

  Ex-flik Jimmy gaf zijn job op om razendpopu­lai­re Crimibox­spel te lanceren: “Dit jaar zullen we twee miljoen euro omzet draaien”

  Misdaad loont wel degelijk, zo bewijst Jimmy Cowé (34) met zijn Crimibox, een spel waarmee iedereen thuis een levensecht moorddossier kan oplossen. De man uit Ternat gaf drie jaar geleden zijn job op om zich voltijds op zijn eigen bedrijf te werpen. Hij legt uit hoe het precies werkt en hoe hij het concept wist om te toveren tot een succesvolle zaak. “We onderhandelen nu zelfs met het Verenigd Koninkrijk.”
 2. Amsterdam heeft zijn eigen Banksy: maak kennis met de werken van Streetart Frankey
  1

  Amsterdam heeft zijn eigen Banksy: maak kennis met de werken van Streetart Frankey

  Overal in Amsterdam duiken er werken op van Frank de Ruwe, beter bekend als Streetart Frankey. De Nederlandse ontwerper, die een wekelijkse streetartpagina heeft in ‘Het Parool’, doet sterk denken aan de wereldberoemde kunstenaar Banksy. Met zijn werken wil hij vooral het straatbeeld positief beïnvloeden. Van een duif met een rode muts tot een eend met klompen. Maak kennis met de werken van Streetart Frankey.
 1. Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenborstel mee en kom af!"
  Play
  Blijven Slapen

  Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenbor­stel mee en kom af!"

 2. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge