Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Groot Leesoffensief moet Vlaming aan het lezen krijgen

De Vlaamse regering wil de Vlaming meer aan het lezen krijgen en lanceert daarvoor een groot Leesoffensief. Dat richt zich onder meer op kleuters, kinderen in de buitenschoolse opvang en leerlingen van het technisch en het beroepsonderwijs. Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeren volgend jaar zo'n 2 miljoen euro en er wordt een Leesfonds opgericht om extra acties te financieren.

 1. Boekenclubs zijn hip. 4 boekenwurmen over hun leescommunity én tofste leestips : “Hier worden hechte vriendschappen gesmeed”
  PREMIUM

  Boeken­clubs zijn hip. 4 boekenwur­men over hun leescommu­ni­ty én tofste leestips : “Hier worden hechte vriend­schap­pen gesmeed”

  Boekenwurmen zijn weer hot. Sinds de coronacrisis vliegen literaire parels over de (online) toonbank. Bibliotheken zien hun ledenaantal stijgen, en ook de herfstvakantie staat in teken van boekenfestivals, dankzij Boektopia in Kortrijk Xpo en Lees! in Antwerpen Expo. Zelfs boekenclubs maken een comeback. Wij zochten vier unieke clubs die vriendschap ademen en een onvoorwaardelijke liefde delen voor één ding: een goed boek. Ze vertellen hoe het er bij hen aan toegaat én wat hun favoriete boeken du moment zijn. “Wat er in de leesclub wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.”
 2. Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt
  Play

  Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt

  De Oostenrijkse dirigent Stefan Soltész is vrijdagavond tijdens een voorstelling in het Nationale Theater van München in elkaar gezakt en overleden. De Beierse Staatsopera bevestigde niet lang na het incident met “afschuw en groot verdriet” het overlijden van de 73-jarige dirigent. Soltész stierf terwijl hij de komische opera ‘Die schweigsame Frau’ van componist Richard Strauss dirigeerde.