Katarina Frostenson met haar man en fotograaf Jean-Claude Arnault, rond wie het seksschandaal in het Nobelprijscomité draait.
Volledig scherm
Katarina Frostenson met haar man en fotograaf Jean-Claude Arnault, rond wie het seksschandaal in het Nobelprijscomité draait. © AP

Geen Nobelprijs Literatuur dit jaar: prestigieuze instellingen ontsnappen niet aan #MeToo

Voor het eerst in 75 jaar zal er geen Nobelprijs Literatuur uitgereikt worden in 2018. Reden: een seksschandaal. Het is de zoveelste wereldbekende instelling die niet gespaard blijft van de #MeToo-beweging. Eerder kwamen de organisatie van de Oscars, de Verenigde Naties en verscheidene hulporganisaties onder vuur te liggen.

 1. Sinds gisteren kent iedereen Giovanni Kemper: zo teken je zijn personage uit ‘Nachtwacht’
  Literatuur

  Sinds gisteren kent iedereen Giovanni Kemper: zo teken je zijn personage uit ‘Nachtwacht’

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar deze herfstvakantie is wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs en boeken. Deze week tonen enkele striptekenaars je speciaal voor het Feest van het Boek hoe je jouw favoriete personage zelf thuis kan tekenen. Vandaag toont Steve Van Bael, tekenaar van de ‘Nachtwacht’-strips, hoe je personage wilko op papier kan zetten. Wilko wordt in de gelijknamige Studio 100-reeks gespeeld door Giovanni Kemper, die gisteren bekendmaakte dat hij onder het masker van de Duiker in ‘The Masked Singer’ verstopt zat.
 1. Drama in Free Love Paradise: "ik walg van je!"
  Play

  Drama in Free Love Paradise: "ik walg van je!"

 2. TikTok-sensatie Charli D’Amelio (16) breekt de magische grens van 100 miljoen volgers
  Play

  Tik­Tok-sensatie Charli D’Amelio (16) breekt de magische grens van 100 miljoen volgers