Kunstenaar Christophe Tixier, alias 'Peppone', bij een buste van Kuifje.
Volledig scherm
Kunstenaar Christophe Tixier, alias 'Peppone', bij een buste van Kuifje. © AFP

Franse kunstenaar moet meer dan 100.000 euro schadevergoeding betalen voor plagiëren Kuifje

De rechtbank van Marseille heeft donderdag de Franse kunstenaar Christophe Tixier, alias Peppone, veroordeeld tot het betalen van meer dan 100.000 euro schadevergoeding aan de SA Moulinsart voor het "plagiëren" van Kuifje.

6 reacties

 • Amber Habex

  3 weken geleden
  Dus zelf eerst plagieren en dan gratis reclame beschuldigen van plagiaat? Hoop dat ze het hoger beroep de rollen omkeert, 100000 voor de kunstenaar!
 • Franky Puystjens

  1 maand geleden
  Deze veroordeling heeft nog maar weinig meer te maken met de 'ratio legis' van de wetgeving rond het auteursrecht en het intellectueel eigendomsrecht. Hopelijk wordt het vonnis in hoger beroep vernietigd. In alle geval: triestig van Hergé's weduwe en het bedrijf Moulinsart op zo'n manier proberen geld binnen te rijven...!
 • Jonathan Dekeyser

  1 maand geleden
  Groot gelijk dat ze hiertegen in beroep gaan. Het is duidelijk dat het hier enkel om het geld te doen is. Die kunstenaar heeft met zijn kunstwerk "de naam Kuifje" enkel nog wat meer in de belangstelling gebracht, wat is hier verkeerd mee?
 • Gert Van Bunderen

  1 maand geleden
  Je kan je de vraag stellen wat degenen die de nalatenschap beheren als verdienste hebben aan het maken van de Kuifje strips.
 • Bob Van de Velde

  1 maand geleden
  Terechte veroordeling. Respect voor intellectual property is het fundament om vrije nieuwe creatie mogelijk te maken. Hij had maar toestemming moeten vragen