Een zeldzame eerste editie van Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen) heeft dinsdag 60.000 pond opgeleverd. Het eerste boek uit de populaire boekenreeks van J.K. Rowling werd in het Britse Staffordshire geveild.
Volledig scherm
Een zeldzame eerste editie van Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen) heeft dinsdag 60.000 pond opgeleverd. Het eerste boek uit de populaire boekenreeks van J.K. Rowling werd in het Britse Staffordshire geveild. © EPA

Eerste editie Harry Potter levert 66.000 euro op

Kunst & LiteratuurEen zeldzame eerste editie van ‘Harry Potter and the Philosopher's Stone’ (‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’) heeft dinsdag 60.000 pond (66.280 euro) opgeleverd. Het eerste boek uit de populaire boekenreeks van J.K. Rowling (55) werd in het Britse Staffordshire geveild.

 1. Mijn Beste Boek. Herman Brusselmans over zijn favoriete boeken: “Op mijn leeftijd is het moeilijk om nog onder de indruk te geraken”
  Kunst & Literatuur

  Mijn Beste Boek. Herman Brussel­mans over zijn favoriete boeken: “Op mijn leeftijd is het moeilijk om nog onder de indruk te geraken”

  Geen traditionele Boekenbeurs dit jaar, maar met de herfstvakantie in het verschiet is dit wél de periode om aandacht te besteden aan onze auteurs én boeken. Gedurende twee weken fileert een van hen zijn eigen oeuvre en het huidige aanbod voor het Feest van het Boek, met als resultaat enkele tips voor een bezoek aan de boekenwinkel. Herman Brusselmans (63), goed voor 82 titels, bij de spits af. “Soms twijfel ik er aan of er nog wel een volgend boek moet komen.”
 1. Koningin Mathilde spreekt jongeren moed in: "Geloof in jezelf"
  Play

  Koningin Mathilde spreekt jongeren moed in: "Geloof in jezelf"

 2. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie