In Dag Allemaal is het levensverhaal van Edith Eger te lezen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Dag Allemaal is het levensverhaal van Edith Eger te lezen. © AFP

Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, gebruikt haar ervaring om mensen te helpen: “Het was de hel op aarde, maar ook mijn beste leerschool”

Kunst & LiteratuurMet de dood van Paul Sobol, die met z’n sereniteit veel indruk maakte in ‘Kinderen Van De Holocaust’, hebben we afscheid moeten nemen van een van de laatste getuigen van de jodenvervolging. Vooraanstaand psychologe Edith Eger (93) is er wél nog. Nadat ze als prille negentiger haar getuigenis neerschreef, voegt ze daar nu met het boek ‘Het Geschenk’ een praktische handleiding voor een vrij leven aan toe. “Onderworpen aan verlies, marteling, uithongering en de constante dreiging van de dood, ontdekte ik mechanismen om te overleven en vrij te zijn.”

0 reacties

 1. 5 trendy zelfhulpboeken voor singles en wat je ervan kan leren
  PREMIUM

  5 trendy zelfhulp­boe­ken voor singles en wat je ervan kan leren

  Het valt niet mee om single zijn in coronatijden. Met een rem op onze sociale contacten en een immer toenemende huidhonger lijkt het soms wel of je gevangen zit in je situatie. Maar je bent niet alleen, in België alleen al zijn er zo’n 2,2 miljoen alleenstaanden. Omdat het nu meer dan ooit belangrijk is om rust te vinden bij jezelf hebben we 5 trendy zelfhulpboeken onder de loep genomen. Het lef vinden om jezelf te zijn of een detox voor je liefdesleven? Met een fluostift in de aanslag vatten we voor je samen wat je van elk boek kan leren.
 2. Stuk trap van Eiffeltoren voor 274.000 euro geveild, toren zelf weer open op 16 december

  Stuk trap van Eiffelto­ren voor 274.000 euro geveild, toren zelf weer open op 16 december

  Een gedeelte van de spiraalvormige trap van de beroemde Eiffeltoren bestaande uit ongeveer 14 treden is dinsdag geveild voor 274.475 euro (inclusief kosten). Het maakt nu deel uit van een particuliere Europese collectie, zo heeft veilinghuis Artcurial bekendgemaakt. De uitbater van de Eiffeltoren heeft overigens zopas op zijn Twitteraccount laten weten dat het monument op 16 december weer opengesteld wordt voor het publiek, nadat het eerder door de coronalockdown was afgesloten.
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"