Eén van de beeldjes gisteren op de Graslei.
Volledig scherm
Eén van de beeldjes gisteren op de Graslei. © Moving People

Duizend 'vluchtelingen' in Gent verdwenen

Gentenaars blijken maar wat graag vluchtelingen in huis te nemen. Tenminste, als het miniatuurbeeldjes van vluchtelingen betreft. De duizend beeldjes die gisteren in Gent zijn verspreid in het kader van het project 'Moving People', zijn zo goed als allemaal verdwenen.

 1. KVS heropent op 26 april: “Signaal aan overheid om onze sector en inspanningen eindelijk ernstig te nemen”

  KVS heropent op 26 april: “Signaal aan overheid om onze sector en inspannin­gen eindelijk ernstig te nemen”

  De Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel opent na de paaspauze opnieuw haar deuren voor de voorstelling ‘Jonathan’ van Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens. “Het is een signaal aan de overheid om onze sector en onze inspanningen eindelijk ernstig te nemen. Cultuur is essentieel voor het welzijn van mens en maatschappij. Wij zijn voorzichtig en respecteren de regels”, klinkt het.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenborstel mee en kom af!"
  Play
  Blijven Slapen

  Hoe is het nog met Jana en Philippe uit Blijven Slapen? "Pak gewoon uw tandenbor­stel mee en kom af!"

 2. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge