ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

“De wetsdokter kwam niet eens ter plaatse”: advocaat Sébas Diekstra beschrijft corruptie in zaak Ivana Smit in nieuw boek

LiteratuurNog maar 18 was Ivana Smit toen ze in december 2017 van een balkon te pletter viel in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Maar was het wel een ongeluk? Haar familie voert een verbeten strijd voor gerechtigheid en heeft veel vragen bij de rol van bitcoinmiljonair Alex Johnson (48) en zijn vrouw Luna (34), in wier gezelschap Ivana het laatst werd gezien. In een nieuw boek klaagt Sébas Diekstra, de advocaat van de familie, de trage rechtsgang aan in het door corruptie geplaagde Maleisië. “Je houdt het niet voor mogelijk wat hier allemaal fout is gelopen.” 

5 reacties

 • Johan Janssens

  1 maand geleden
  Sterkte aan de ouders...
 • Michel Jacobs

  1 maand geleden
  Gebeurd hier ook dikwijls dat de wetsdokter zich uitsluitend baseert op staalafnames en dossiers van de behandelende artsen of verpleegkundigen in het hospitaal, zonder zelf ter plaatse te komen. Integendeel zelfs, het is eerder uitzonderlijk.Onderzoeksrechters zelf komen veel frequenter zelf. Lijkt mij toch wel procedureel en qua bewijskracht een probleem.Weliswaar niet voor de plaats delict van een moord of wanneer dader of slachtoffer overlijdt, maar dat zou er nog aan moeten mankeren.
 • Eddy Vermeulen

  1 maand geleden
  @Gert Veer, Duidelijk dat u niet weet wat het is om je dochter te verliezen. Deze jonge vrouw is in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Aandachttrekkerij is hier niet aan de orde. Ik zie enkel gebroken ouders die niet weten wat er met hun kindje is gebeurd.
 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Geld en gerecht ?? vele vragen
 • Gert Veer

  1 maand geleden
  Aha, dus tóch een boek! Om "uit de kosten" te komen allicht, want al die aandachttrekkerij kost veel geld. Nu nog een film en als die een beetje succes heeft zal het "onderzoek" daarna wel stoppen...