Beeld uit een show van Cirque du Soleil.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit een show van Cirque du Soleil. © BELGA

Cirque du Soleil ontslaat 3.480 medewerkers: halsbrekende toeren nodig om niet failliet te gaan

Acrobaten kunnen al eens overkop gaan, maar Cirque du Soleil moet nu wel heel veel halsbrekende toeren uithalen om niet failliet te gaan. Gisteravond heeft het wereldvermaarde circus bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. 3.480 van bijna 5.000 werknemers worden ontslagen. Boosdoener is de coronacrisis, weliswaar bovenop een torenhoge schuldenberg.

  1. Schrijver Marnix Peeters leeft afgezonderd in de Oostkantons: “Mijn cholesterol is 300, maar ik sterf liever eerder dan dat ik mijn plezier opgeef”
    PREMIUM
    Kunst & Literatuur

    Schrijver Marnix Peeters leeft afgezon­derd in de Oostkan­tons: “Mijn choleste­rol is 300, maar ik sterf liever eerder dan dat ik mijn plezier opgeef”

    "Vanop een afstand zie je de dingen altijd scherper", zegt Marnix Peeters (55). De schrijver woont in de Oostkantons, als een kluizenaar van de Aldi. Dat wil zeggen: mét lief, computer en auto, maar toch ver van het leven dat de meesten van ons leiden. Hij heeft net een nieuwe schelmenroman klaar waarin er weer alleen maar gelachen wordt, maar als hij kijkt naar het Vlaanderen dat hij een jaar of tien geleden heeft verlaten, vergaat het lachen hem. “Ik krijg het ervan dat de politiek zich in deze tijden inlaat met onbenullige discussies over Leopold II, K3 in Egypte, zwarte pieten en zigeunersaus. Ik vind dat bullshit.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement