vlaamse canon
Volledig scherm
PREMIUM
vlaamse canon © rv

“Charmezangers en drugs horen ook in de Vlaamse canon”: Geert Stadeus en Stijn Van der Stockt maken een eerste opzet van de veelbesproken Vlaamse canon

Tegen oktober 2020 moet hij eindelijk klaar zijn: de Vlaamse canon, de lijst met 'ankerpunten' uit onze cultuur en geschiedenis die Vlaanderen typeren. Maar zo lang wilden auteurs STIJN VAN DER STOCKT en GEERT STADEUS niet wachten. Geïnspireerd door het Vlaamse regeerakkoord schreven zij alvast een onderhoudende en vaak hilarische aanzet. Deze tien thema's uit hun boek zouden de officiële samenstellers weleens over het hoofd kunnen zien.

0 reacties

 1. Mooiste liefdeszin in het Nederlands werd in 2003 geschreven door auteur Arthur Japin
  Literatuur

  Mooiste liefdeszin in het Nederlands werd in 2003 geschreven door auteur Arthur Japin

  “Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.” Deze zin, uit de roman ‘Een schitterend gebrek’ (2003) van Arthur Japin, is verkozen tot mooiste liefdeszin van Nederland. De zin werd verkozen via een peiling van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek in aanloop naar de Boekenweek. Die start zaterdag en heeft als thema ‘Eerste liefde’.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.