Manneken Pis in Brussel.
Volledig scherm
Manneken Pis in Brussel. © Getty Images/iStockphoto

Brusselse auteur Juan d'Oultremont wint 'Manneken-Prix'

De Brusselse literatuurprijs Manneken-Prix gaat dit jaar naar Juan d'Oultremont, voor zijn roman 'Judas Côté Jardin'. Dat heeft de organisatie gisteravond laten weten. 

 1. Deborah Van Laer schrijft boek over carrièreswitch van prostituee naar therapeute: “Ik verdiende tot duizend euro per dag”
  PREMIUM
  Kunst & Literatuur

  Deborah Van Laer schrijft boek over carrières­witch van prostituee naar therapeute: “Ik verdiende tot duizend euro per dag”

  Ze spoot zoveel drugs dat haar armen zwart zagen, een verslaving die ze bekostigde met een ‘carrière’ als prostituee en pornoactrice. Vandaag heeft Deborah Van Laer (45) haar leven echter volledig omgegooid, en werkt ze zelf in de verslavingszorg. “Ik heb eerst acht jaar aan mezelf moeten werken voor ik als therapeute andere mensen kon gaan helpen.”
 2. Hasselt houdt dialect in leven met nieuw boek ‘Shakespeare èn ‘t (H)essels’
  Hasselt

  Hasselt houdt dialect in leven met nieuw boek ‘Shakespea­re èn ‘t (H)essels’

  In het nieuwe boek ‘Shakespeare èn ‘t (H)essels’ brengen initiatiefnemer Armand Schreurs en negen andere Hasselaren een ode aan de Engelse woordkunstenaar én het dialect van Hasselt. De opbrengst van het boek gaat integraal naar het Jessa Fonds. “Maar de groep Hasselaren die met hun eigen dialect in aanraking komt, wordt steeds kleiner. Daarom zullen we in de toekomst publieke voordrachten organiseren”, aldus schepen van Cultuur Joost Venken.
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"