De 'racistische' muurschildering van Banksy.
Volledig scherm
De 'racistische' muurschildering van Banksy. © banksy.co.uk

Britse badplaats verwijdert 'racistisch' werk van Banksy

KunstHet stadsbestuur van de Britse badplaats Clacton-on-Sea heeft een muurschildering van graffitikunstenaar Banksy verwijderd na klachten wegens 'racisme'.

 1. Ex-flik Jimmy gaf zijn job op om razendpopulaire Crimiboxspel te lanceren: “Dit jaar zullen we twee miljoen euro omzet draaien”
  PREMIUM
  1

  Ex-flik Jimmy gaf zijn job op om razendpopu­lai­re Crimibox­spel te lanceren: “Dit jaar zullen we twee miljoen euro omzet draaien”

  Misdaad loont wel degelijk, zo bewijst Jimmy Cowé (34) met zijn Crimibox, een spel waarmee iedereen thuis een levensecht moorddossier kan oplossen. De man uit Ternat gaf drie jaar geleden zijn job op om zich voltijds op zijn eigen bedrijf te werpen. Hij legt uit hoe het precies werkt en hoe hij het concept wist om te toveren tot een succesvolle zaak. “We onderhandelen nu zelfs met het Verenigd Koninkrijk.”
 2. Historicus Roeland Hermans schrijft eerste boek over nonnen tijdens WO II: “Ze fraudeerden waar ze maar konden om noodlijdenden te helpen”
  PREMIUM
  Literatuur

  Historicus Roeland Hermans schrijft eerste boek over nonnen tijdens WO II: “Ze fraudeer­den waar ze maar konden om noodlijden­den te helpen”

  Over de Duitse bezetting van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog, over collaboratie en verzet, is al veel geweten en geschreven. Hoe de zusters in Belgische kloosters dat hebben beleefd, is een stuk minder of zelfs helemaal niet bekend. Die lacune in onze geschiedschrijving wordt nu opgevuld met het boek “Zusters in Oorlog”. “Ze werden door de bezetter aan dezelfde regels onderworpen als de landbouwers, zodat ze een groot deel van hun oogsten en dieren aan de Duitsers moesten afgeven”, klinkt het. “Maar net zoals de boeren dat deden, fraudeerden en smokkelden ook de zusters waar ze maar konden.”
 1. Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf
  Play
  POPQUIZ

  Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf

 2. Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand
  Play
  Camping Coppens

  Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand