beursschouwburg
Volledig scherm
PREMIUM
beursschouwburg © Baert Marc

Besparingen cultuursector: “Over twintig jaar hébben we geen internationale uitstraling meer”

ShowbizzBesparingen die variëren van 3 tot 60 procent: de beleidsnota van cultuurminister Jan Jambon (N-VA) zet kwaad bloed in de cultuursector. Wat beoogt Jambon met die hakbijl? En welk effect hebben de besparingen op subsidies? “Er is geen doorstroming meer. En dus ook geen toekomst”, klinkt het in De Morgen.

9 reacties

 • David Pletinckx

  2 jaar geleden
  Nog meer stemmen op NVA
 • PETER PERMENTIER

  2 jaar geleden
  Als er teveel vzw's vooral in de Brusselse rand, om het Vlaamse geld op soeperen, dan moeten het de goede groepen het bekopen, want het is niet aan ons om de Franstalige cultuur te ondersteunen, en een juiste en grootse companies zijn een noodzaak in onze Vlaamse cultuur. En we dienen onze faam hoog te houden, dat kan niet als er versnippering is en verkeerd wordt besteed.
 • Jef Lois

  2 jaar geleden
  Vanaf het ogenblik dat je als "kunstenaar" niet zelf kan voor zien in je eigen inkolsten net als iedere andere zelfstandige dan stop je of zoek je werk en doe je kusnt in bij beroep na je uren maar het moet stoppen dat jullie leven op kosten van belasting betalers. En ik ben gee aanhanger van nva maar deze beslissing steun îk zeker het geprofiteer van de kunstenaars moet stoppen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De BTW en Taksen op de optredens en 10 CD's van Jef Neve hebben waarschijnlijk al meer opgebracht aan belastingen dan wat een rijkelijk betaalde sportvedette betaalt. En die is er ook gekomen door subsidies aan sportclubs. Wat zou de verkoop van de boeken van bijvoorbeeld euromiljonair Brusselmans en vooral Tom Lanoye al opgebracht hebben - in 2012 894.000 exemplaren van Heldere Hemel. Aan werkgelegenheid, belastingen en BTW. Maar bij cultuurbarbaren geldt ook onbekend is onbemind.
 • Frans Faes

  2 jaar geleden
  Die uitstraling bestaat dan ook enkel in de geesten van diegene die van die subsidies ge- of misbruik maken.
 1. Chaos op Spaanse awardceremonie: Befaamde schrijfster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen

  Chaos op Spaanse awardcere­mo­nie: Befaamde schrijf­ster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen

  De geprezen vrouwelijke auteur Carmen Mola blijkt het pseudoniem te zijn voor 3 mannelijke schrijvers. Dit kwam het publiek te weten terwijl ze naar de prijsuitreiking keken van de Planeta-literatuurprijs. Toen de organisatie van de Spaanse literatuurprijs de award en het toebehorende prijzengeld van 1 miljoen euro aan de Spaanse schrijfster Carmen Mola wouden overhandigen, kwamen er drie mannen op het podium gewandeld. De Spaanse literatuurwereld reageert nu geschokt: “Deze mannen hebben door een vals profiel te hanteren zowel lezers als journalisten misleid, het zijn oplichters”.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?