Steven Richardson
Volledig scherm
© Steven Richardson

Bart Moeyaert wint belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur ter wereld

LiteratuurDe Belgische auteur Bart Moeyaert (54) heeft de Astrid Lindgren Memorial Award gewonnen. De prijs staat ook bekend als de “Nobelprijs voor Jeugdliteratuur” en is goed voor 480.000 euro.

4 reacties

 • Mich Vanderhoydonck

  3 jaar geleden
  Proficiat aan Bart ! Nog eens iemand die onze eer als Vlaming opkrikt .
 • Erik R.A. Correwyn

  3 jaar geleden
  Ik vind 'Broere' zijn mooiste boek, al is het niet dadelijk een kinderboek!
 • Geert Corens

  3 jaar geleden
  Schitterend nieuws voor de Belgische jeugdliteratuur !
 • Eddy Wolfs

  3 jaar geleden
  Nog nooit een boek van die auteur in mijn handen gehad, laat staan gelezen. Toch vind ik het een prestatie dat Bart Moeyaert deze prestigieuze prijs in handen mocht nemen. Al is het een auteur van kinderboeken, onze gewezen helden zoals Hugo Claus en ja zelfs Herman Brusselmans hebben nooit die eer in ontvangst mogen nemen. Het prijskaartje van 480 000 euro is Bart dan ook met harte gegund.
 1. “Vroeger gold ‘hoe groter de neus, hoe groter de eer’. Toen kwam Barbie”: nieuw boek neemt reukorgaan onder de loep
  Literatuur
  6

  “Vroeger gold ‘hoe groter de neus, hoe groter de eer’. Toen kwam Barbie”: nieuw boek neemt reukorgaan onder de loep

  De haat-liefdeverhouding met haar eigen - zowel letterlijk als figuurlijk - uitstekende reukorgaan inspireerde kunsthistorica Caro Verbeek (41) tot het schrijven van ‘Een kleine cultuurgeschiedenis van de grote neus’. Daarin stelt ze vast dat ze eigenlijk een kleine honderd jaar te laat is geboren. Van het trauma van Michelangelo en de eerste plastische chirurgie tot de invloed van Barbie en WOI: een bloemlezing door de geschiedenis van onze snufferd.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.