Banksy’s iconisch versnipperde kunstwerk ‘Love is in the Bin’ geveild voor bijna 19 miljoen euro: drie keer zoveel als verwacht

Love is in the Bin, het deels versnipperde kunstwerk van Banksy, ging vanavond onder de hamer voor maar liefst 16 miljoen pond (net geen 19 miljoen euro) op een veiling van veilinghuis Sotheby’s in Londen. Met de vergoeding voor het veilinghuis erbij komt het totaalbedrag op 18.582.000 pond (net geen 22 miljoen euro). Dat is flink meer dan verwacht. Aanvankelijk werd geschat dat het werk tussen vier en zes miljoen pond (4,7 à 7,1 miljoen euro) zou opbrengen.

16 reacties

 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Veronica Voorhelst, Banksy verdient royalties op de verkoop van zijn werken. (Artist’s Resale Right royalties) Vroeger (voor 2010) verkocht hij ook prints via zijn website. Sinds die lijn is stopgezet, worden die ook op de 2e hands markt aan geschifte prijzen verkocht. Ik denk dat hij/zij geniet van zijn/haar anonimiteit en alhoewel hij/zij er warmpjes inzit, allicht walgt van het geld dat ertegenaan gesmeten wordt.
 • Jean Francot

  2 maanden geleden
  Het woord “kunst” wordt zo vaak misbruikt. Dat ze toch een andere naam zoeken voor dien brol die, enkel dankzij de media, zoveel opbrengt.
 • Karel van Velzeke

  2 maanden geleden
  persoonlijk denk ik dat er betere manieren zijn om zo bedragen te spenderen ,bij ons zeggen ze het is waard wat de zot ervoor geeft ,hiervoor moet je goed zot zijn .
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Ik vind dat Banksy mooie dingen maakt maar er is natuurlijk een hele hype rond gecreëerd. Maar Piet Mondriaan is ook beroemd geworden en met wat? Gekleurde vierkanten naast elkaar schilderen en zijn schilderijen zijn ook stukken van mensen waard. En zo zal men nog tientallen voorbeelden kunnen aanhalen.
 • Stef De Landtsheer

  2 maanden geleden
  Toppunt van decadentie. Veel zgn. kunstpausen leven in een illusie. De realiteit is dat dit enkel waarde en aandacht genereert door een zorgvuldig opgebouwde hype rond de naam Banksy. Is wel degelijk “kunst” voor het establishment in weerwil van wat beweerd werd door de maker.