AP
Volledig scherm
© AP

Amanda Gorman luidt 2022 in met gloednieuw gedicht

Kunst & LiteratuurAmanda Gorman (23), de Amerikaanse dichteres die indruk maakte op de eedaflegging van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft een nieuw gedicht klaar. In ‘New day’s lyric’ staat ze stil bij het leed van het afgelopen coronajaar en blikt ze vooruit naar 2022.

1 reactie

 • willy zachel

  9 maanden geleden
  Ongelooflijk dat iemand met zo een onzin geld verdiend ?
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Koen Wauters brengt boek over Dakar-rally uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht”
  Play
  Literatuur
  3

  Koen Wauters brengt boek over Dakar-ral­ly uit: “Het verhaal over de avonturen die de woestijn me bracht”

  Koen Wauters (55) heeft groot nieuws. Op Instagram laat hij weten dat hij een boek gaat uitbrengen. “Ze hebben me altijd gevraagd ‘breng eens een boek uit over Clouseau of je leven’, maar ik heb dit altijd geweigerd.” Maar nu komt er wél een boek aan over Dakar. “Vol fantastische en gekke verhalen die we de voorbije jaren hebben meegemaakt”, vertelt hij. ‘Koen in Dakar’ wordt half december in de winkelrekken verwacht.
 3. Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt
  Play

  Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt

  De Oostenrijkse dirigent Stefan Soltész is vrijdagavond tijdens een voorstelling in het Nationale Theater van München in elkaar gezakt en overleden. De Beierse Staatsopera bevestigde niet lang na het incident met “afschuw en groot verdriet” het overlijden van de 73-jarige dirigent. Soltész stierf terwijl hij de komische opera ‘Die schweigsame Frau’ van componist Richard Strauss dirigeerde.
 4. Thrillerauteur Karin Slaughter was geen makkelijke puber: “Op een dag ging ik voor de klas staan en scheurde ik de Bijbel aan stukken”
  PREMIUM
  Literatuur
  3

  Thrillerau­teur Karin Slaughter was geen makkelijke puber: “Op een dag ging ik voor de klas staan en scheurde ik de Bijbel aan stukken”

  De herfstbladeren vallen en Halloween lonkt. De ideale tijd om met een spannend boek in de zetel te kruipen. Van Karin Slaughter (51) bijvoorbeeld. De Amerikaanse schrijfster heeft 22 misdaadromans en een handvol kortverhalen gepubliceerd waarvan er meer dan veertig miljoen verkocht werden. Het maakt van haar een van de best verkopende auteurs ter wereld. Toch probeert ze het succes niet naar haar hoofd te laten stijgen. Slaughter heeft dan ook al ‘t een en ander meegemaakt. Ze werd geterroriseerd door een stalker, leerde nooit echt haar biologische moeder kennen en ontdekte dat haar grootvader een tiran was. “Hij sloeg m’n oma bijna elke dag verrot.”