Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

10 perfecte boeken voor donkere dagen

Lezen is niet alleen plezant op een zonovergoten strand. Ook op druilerige herfstvakantiedagen is het heerlijk om in een goed boek te duiken. Om helemaal in je lectuur op te gaan stem je de thematiek ervan af op je omkadering. Voor volgende toppers lenen de koude, donkere dagen zich uitstekend.

 1. Groot Leesoffensief moet Vlaming aan het lezen krijgen

  Groot Leesoffen­sief moet Vlaming aan het lezen krijgen

  De Vlaamse regering wil de Vlaming meer aan het lezen krijgen en lanceert daarvoor een groot Leesoffensief. Dat richt zich onder meer op kleuters, kinderen in de buitenschoolse opvang en leerlingen van het technisch en het beroepsonderwijs. Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeren volgend jaar zo'n 2 miljoen euro en er wordt een Leesfonds opgericht om extra acties te financieren.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Chaos op Spaanse awardceremonie: Befaamde schrijfster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen

  Chaos op Spaanse awardcere­mo­nie: Befaamde schrijf­ster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannen

  De geprezen vrouwelijke auteur Carmen Mola blijkt het pseudoniem te zijn voor 3 mannelijke schrijvers. Dit kwam het publiek te weten terwijl ze naar de prijsuitreiking keken van de Planeta-literatuurprijs. Toen de organisatie van de Spaanse literatuurprijs de award en het toebehorende prijzengeld van 1 miljoen euro aan de Spaanse schrijfster Carmen Mola wouden overhandigen, kwamen er drie mannen op het podium gewandeld. De Spaanse literatuurwereld reageert nu geschokt: “Deze mannen hebben door een vals profiel te hanteren zowel lezers als journalisten misleid, het zijn oplichters”.