Zussen Madelon (72) en Lucile (70) laten Handelshuis in Nokere over: “Blij dat nieuwe uitbaters ziel van café willen behouden”

NokereIn hartje Nokere hebben Madelon en Lucile Van De Woestyne afscheid genomen van hun café en klanten. “We gaan dat in stilte doen”, hadden ze zich voorgenomen. Maar toen stond plots de fanfare aan de deur.

 1. Waarom ‘banaan-man’ Ken (44) de benen uit zijn lijf loopt: “Als twintiger kreeg ik te horen dat ik nooit meer zou kunnen sporten, en zie nu”
  PREMIUM

  Waarom ‘ba­naan-man’ Ken (44) de benen uit zijn lijf loopt: “Als twintiger kreeg ik te horen dat ik nooit meer zou kunnen sporten, en zie nu”

  Wie aanwezig was op de Antwerp 10 Miles of de halve marathon van Erpe-Mere heeft hem ongetwijfeld al gespot: de gigantische banaan die zich tussen de lopers begeeft. Dat blijkt geen snack voor de hongerige sporters, maar wel de ludieke outfit van Ken Schepmans (44) uit Burst. Ook volgend weekend zal de ‘banaan-man’ in vol ornaat paraat staan op de 20 kilometer van Brussel, maar waarom maakt deze loper het zichzelf zo moeilijk? Wij gingen langs voor een gesprek en ontdekten de bloedserieuze motivatie achter het grappige kostuum. “Op deze manier steun ik de strijd tegen kanker én tover ik een glimlach op de mensen hun gezicht.”
  Burst
 2. MIJN STAD. Maarten Galland (30) wil in Oudenaarde graag nog meer leven in de brouwerij: “Als we niet vernieuwen, valt het stil”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Maarten Galland (30) wil in Oudenaarde graag nog meer leven in de brouwerij: “Als we niet vernieuwen, valt het stil”

  Hij heeft een lerarendiploma op zak, maar koos al snel om full-time dj te worden. Leven in de brouwerij brengen was van Maaten Galland al het motto toen hij nog op de middelbare school zat. Intussen heeft hij in Oudenaarde tal van activiteiten georganiseerd en speelt zijn professionele leven zich helemààl af in een Brouwerij. De uitbater van Odnar vertelt over zijn verbondenheid met Oudenaarde, waar volgens hem nòg zo veel meer zou kunnen.
  Oudenaarde