Water dat in De Gavers van de weg stroomt, zal via de bermen insijpelen.
Volledig scherm
Water dat in De Gavers van de weg stroomt, zal via de bermen insijpelen. © Irtas

Wijk De Gavers krijgt gescheiden riolering met veel aandacht voor waterinfiltratie

OuwegemDe gemeente Kruisem en watermaatschappij Farys laten in De Gavers de riolering vervangen. Afval- en regenwater stromen er binnenkort afzonderlijk weg en er is daarbij vooral aandacht voor insijpeling van oppervlaktewater.

 1. Productiesite Renson ‘Outdoor Living’ operationeel, maar dringend nood aan werknemers: “Tegen 2022 moeten 50 vacatures ingevuld zijn”
  Deinze/Nazareth/Kruisem

  Productie­si­te Renson ‘Outdoor Living’ operatio­neel, maar dringend nood aan werknemers: “Tegen 2022 moeten 50 vacatures ingevuld zijn”

  ‘We have jobs’. De slogan prijkt in koeien van letters op het nieuwe gebouw van Renson langs de E17 tussen Gent en Kortrijk. De nieuwe site waar terrasoverkappingen en tuinaccessoires worden gemaakt ,werd maandag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van minister Hilde Crevits (CD&V) en ook daar klonk de vraag naar werknemers luid en duidelijk. “Tegen 2022 kunnen hier 300 mensen aan de slag zijn, maar momenteel hebben we 50 openstaande vacatures die nog moeten ingevuld worden”, zegt CEO Paul Renson.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.